Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner zet Verstappen en Perez ondanks excellente kwalificatie op scherp

Na een voor Red Bull succesvolle kwalificatie weet Christian Horner als geen ander dat er nog geen enkel WK-punt is gescoord.

Op zondag zien we een volledig door Red Bull bezette eerste startrij in Bahrein. Max Verstappen en Sergio Perez waren de snelste mannen tijdens de kwalificatie en de Nederlander zal vanaf pole vertrekken, met Checo in zijn kielzog. Het was een goede start van het seizoen, zo benadrukt teambaas Christian Horner. "Een geweldige start van het seizoen in een uiteindelijk zeer spannende kwalificatie. Beide coureurs wisten zichzelf richting Q3 te navigeren met nog twee setjes zachte banden tot hun beschikking."

Horner wijst naar vorig jaar

De teambaas weet echter als geen ander dat Red Bull nog aan de bak moet om punten binnen te halen. Hij wijst op de blamage van vorig jaar, toen Red Bull met twee man de finish niet wist te halen en zet zijn team zo op scherp. "Het is mooi dat we de eerste rij hebben veroverd, maar de punten worden pas op zondag verdeeld. Zoals we nog weten van vorig jaar, is het belangrijk om ook daadwerkelijk de finish te halen." "Dat gezegd hebbende, is dit een geweldige start van de coureurs en het team, maar we hebben nog genoeg werk te verrichten om deze excellente startposities om te zetten in een mooi aantal punten", aldus Horner.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen