Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ziet Red Bull-gok verkeerd uitpakken voor Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner moet tevreden zijn met P2 en P6 in Zandvoort. Horner ziet dat het team meer snelheid moet vinden, maar weet ook dat de Oostenrijkse renstal veel heeft geleerd in dit weekend.

Horner Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing moest een bittere pil slikken in Zandvoort. In de thuisrace van Max Verstappen moest de Nederlander genoegen nemen met P2, maar vooral het enorme gat van ruim 22 seconden met Lando Norris zal het team zorgen baren. Verstappen ging nog lange tijd aan de leiding in de beginfase van de race, maar in ronde 18 maakte Norris daar een einde aan.

Dacht Red Bull-teambaas Christian Horner dat de overwinning van Verstappen onmogelijk was? "Ik denk dat je, als hij de leiding had genomen, ineens begon te denken: het is hem gelukt om de DRS te breken...", zo begint de Brit zijn verhaal tegenover Viaplay. "Maar toen was het heel duidelijk dat Lando vanaf ronde vijf, zes ineens heel hard terug begon te komen. We hadden de snelheid gewoon niet tijdens de race."

"Achteraf gezien denk ik dat de gok die we namen met meer downforce misschien niet onze beste zet was. En als ik naar het tempo van Checo kijk, leek het alsof hij het makkelijker had in de tweede helft van de race. Maar de felicitaties zijn voor Lando en McLaren, ze waren erg snel. We hebben werk te doen om meer snelheid te vinden."

Horner vervolgt: "Ik denk dat we dit weekend veel hebben geleerd. We hebben wat dingen geprobeerd met de auto. We hebben veel data uit de race kunnen halen, dus die gaan we zeker gebruiken."

En hoe kijkt de teambaas nu naar de situatie in de beide kampioenschappen? "Max heeft nu een voorsprong van 70 punten in de strijd om de wereldtitel bij de coureurs en het is pas de vierde keer dit jaar dat zijn voorsprong kleiner is geworden. Maar we moeten blijven scoren en op de dagen dat je niet kunt winnen, moet je als tweede eindigen. En dat deed hij vandaag. Ik denk dat Checo ook een goede race reed, waarbij zijn tempo solide was. We weten dat we de auto moeten verbeteren en ik denk dat we een aantal goede lessen hebben geleerd uit deze race", zo sluit Horner af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024