Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet voordeel voor Verstappen bij de start: "Tweede startrij mogelijk zelfs beter dan poleposition"

Christian Horner probeert het positieve in te zien van de straf die Max Verstappen in aanloop naar de Grand Prix van Mexico ontving. De Nederlander start de race vanaf de vierde positie, maar er liggen volgens Horner kansen bij de start kansen.

Max Verstappen negeerde aan het einde van de kwalificatie gele vlaggen, waarvoor hij enkele uren later een gridstraf van drie plaatsen kreeg. Hierdoor verloor hij zijn poleposition en zal de Nederlander de Grand Prix van Mexico aanvangen vanaf de vierde plek. Red Bull-teambaas Christian Horner accepteerde de straf van Verstappen met tegenzin, maar probeert toch de positieve kant ervan in te zien: "Misschien is het wel beter om van de tweede startrij te moeten vertrekken", zo meent de Brit in gesprek met Auto Motor und Sport . "Als Verstappen vanaf poleposition was vertrokken, dan hadden de Ferrari's hem op weg naar de eerste bocht opgeslokt. Nu hebben we tenminste twee rode windschermen voor ons rijden", zo probeert Horner een optimistische spin te geven aan de straf van zijn Red Bull-coureur. Hij heeft er vertrouwen in dat de Nederlander op zondag kan schitteren op het Autodromo Hermanos Rodriguez: "Max zal de Mexicaanse Grand Prix zondag van start gaan vol vastberadenheid", aldus de teambaas van het Oostenrijkse team.

Perfect voorbereid beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix? Luister dan hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, met Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"