© Haas F1

Nieuwsoverzicht

'Houding Ferrari ten opzichte van jonge talenten is teleurstellend'

26 jul. 2017 10:06 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Haas liet eerder deze week weten dat Romain Grosjean en Kevin Magnussen ook volgend seizoen uitkomen voor het team. Dit is een grote klap voor Ferrari talenten Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc. Met name Giovinazzi aast op een stoeltje in de Formule 1.

Minardi zeer teleurgesteld dat Ferrari talenten geen kans geeft

Giancarlo Minardi runde jarenlang de kleine renstal van Minardi. In zijn tijd probeerde hij een mix te zoeken tussen talent en betalende coureurs om te overleven. Grote namen als Fernando Alonso, Mark Webber, Jarno Truli en Giancarlo Fisichella kregen een kans bij het team.

De Italiaan is echter niet te spreken over de werkwijze van het grote Scuderia Ferrari. Met Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc heeft het team twee zeer grote talenten onder contract staan. Giovinazzi is de vaste testcoureur van het team en mag dit seizoen een behoorlijk aantal vrije trainingen rijden voor Haas F1. 

Haas F1 maakte deze week bekend dat Grosjean en Magnussen ook in 2018 blijven. Hierdoor zijn de kansen voor Giovinazzi op een F1-stoeltje in 2018 ineens zeer klein geworden. Volgens Minardi is het een erg slechte strategie van Ferrari.

"Het is een nederlaag voor het opleidingsteam van Ferrari en de Italiaanse autosport. Het is gewoon triest en zeer teleurstellend en het lijkt alsof Ferrari haar talenten geen steun geeft. Of Ferrari heeft geen invloed op de rijderskeuze van haar klantenteams. Een scenario waar ik niet aan wil denken."

"Haas kiest ervoor om met Magnussen en Grosjean de rust binnen het team te bewaren. Ze hebben als doel om in de tweede helft van het seizoen zoveel mogelijk punten te scoren.

De enige kans voor Giovinazzi en Leclerc op een F1-contract voor 2018 lijkt het team van Sauber te zijn. Mocht de deal met Honda definitief niet doorgaan, dan klopt het team bij Ferrari aan voor motoren.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen