Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Hulkenberg aast op fulltime F1-comeback: "Denk dat ik best goed was"

Nico Hulkenberg maakte tijdens de eerste twee Grands Prix van 2022 wederom een Formule 1-comeback. De reservecoureur, die met enige regelmaat inviel, aast nog altijd naar een fulltime stoeltje in de koningsklasse van de autosport.

Nadat Sebastian Vettel voorafgaand aan de seizoensopener in Bahrein positief testte op het coronavirus, werd er snel beroep gedaan op de test- en reservecoureur van Aston Martin. Laat dit nou net Nico Hulkenberg zijn, de voormalig F1-coureur die de bijnaam Hulkenback heeft gekregen door zijn meerdere invalbeurten in 2020.

Twee races mocht hij invallen voor de Britse renstal, waar hij wederom indruk maakte. Met weinig gemaakte kilometers in de nieuwe Formule 1-bolide kon Hulkenberg zich meten met zijn (tijdelijke) teamgenoot Lance Stroll. Het is dan ook niet gek dat er regelmatig wordt gepraat over een fulltime comeback van de Duitser in de F1.

Zelf aast hij in ieder geval nog op een stoeltje, zo zegt hij na afloop van de GP van Saoedi-Arabië tegen onder meer RacingNews365. "Ja, natuurlijk! Als er een goede mogelijkheid voorbijkomt, dan sta ik er zeker voor open. Er gebeurt van alles in de Formule 1 en het is enorm leuk. Als de mogelijkheid er dus komt, dan wil ik dat natuurlijk."

Hulkenberg kijkt terug op geslaagd weekend in Djedda

De invaller van Vettel scoorde geen punten tijdens de GP van Saoedi-Arabië, al lag dit grotendeels aan de AMR22. Aston Martin heeft nog niet de snelheid gevonden waar ze op hadden gehoopt. Het team eindigde vorig seizoen als zevende in de constructeursstand met 77 punten, maar lijkt verder te zijn teruggezakt. Na de eerste twee teams staat de renstal op P9 met nul punten.

Als Hulkenberg naar zijn eigen prestaties kijkt, dan kan hij echter toch tevreden zijn. "Iedereens leercurve is heel steil met deze nieuwe bolides. Er is veel te leren, maar het weekend ging goed. De race was leuk, al was het tegelijkertijd ook lastig. Ik heb natuurlijk niet zoveel geracet de afgelopen jaren. Er zijn zo veel dingen die gebeuren tijdens een race."

"Alle omstandigheden veranderen erg snel. Het is zwaar om dat bij te benen en om te gaan met de problemen die we hebben bij de bolide. Toch denk ik dat ik het best goed heb gedaan."

'Hulkenberg is onderschat óf de huidige coureurs vallen tegen'

De prestaties van Hulkenberg blijven niet onopgemerkt. Als een reservecoureur met weinig training en ervaring zich kan meten met de vaste coureurs van Aston Martin, klopt het dan allemaal wel? Ralf Schumacher betwijfelt het. "Als ik Aston Martin was, dan zou ik Nico Hulkenberg houden omdat hij duidelijk waarde kan toevoegen", zegt hij in een column voor Sky Deutschland.

"Hij heeft fantastisch werk geleverd, petje af! Er zijn eigenlijk maar twee mogelijke situaties: of hij is jarenlang onderschat, óf de huidige coureurs moeten worden heroverwogen."

Ook interessant:

Won Max Verstappen mede door Lewis Hamilton in Jeddah?!

Max Verstappen heeft tijdens de GP van Saoedi-Arabië 'hulp' gehad van zijn voormalig titelrivaal, Lewis Hamilton. Hoe? Dat leggen we je uit in onderstaande video!

14 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023