Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg: 'De muren in Azerbeidzjan wachten op een foutje'

Nico Hülkenberg eindigde in China voor de derde maal op rij in de punten en zal deze reeks ongetwijfeld door willen zetten in Azerbeidzjan. De Renault-coureur blikt alvast vooruit op de stratenrace in Baku.

Nico Hülkenberg bewaart niet al te goede herinneringen aan het circuit in Baku. Vorig seizoen reed hij bij de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn rechter voorband aan diggelen door de muur te raken. De Duitser verspilde zo een goed resultaat. Hülkenberg blikt via de officiële kanalen van Renault gespannen vooruit naar de stratenrace in Baku: "De Azerbeidzjaanse muren wachten op je. Een foutje en het is einde race, dus je kan niet over de limiet gaan."

Ondanks de slechte ervaring die Hülkenberg vorig jaar opdeed, kijkt hij uit naar het racen in de straten van Baku: "De snelheid is erg hoog en dat is gaaf om naar te kijken. Het is het snelste circuit op de Formule 1-kalender met goede inhaalmogelijkheden vanwege het lange rechte stuk met DRS. Vooral bocht 8 tot en met 10 bij het kasteel zijn erg spannend. Monaco is breed in vergelijking met dat gedeelte." Hülkenberg wil de goede reeks waaraan hij begonnen is voortzetten: "Het is belangrijk om zoveel mogelijk punten binnen te halen om onze concurrenten voor te blijven."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden