Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Hulkenberg dichtbij Haas F1-contract, Schumacher als optie voor Mercedes

Nico Hulkenberg staat op het punt om aangekondigd te worden als Haas F1-coureur voor 2023. Dat heeft RacingNews365 van een bron met kennis over de kwestie begrepen. Het betekent het (voorlopige) einde van de F1-racecarrière van Mick Schumacher.

Nico Hulkenberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de voorbije weken is het aantal kanshebbers voor het tweede Haas F1-zitje naast Kevin Magnussen teruggebracht tot twee: Mick Schumacher en Nico Hulkenberg. RacingNews365 heeft begrepen dat de knoop is doorgehakt ten faveure van de meer ervaren van de twee coureurs en dat een aankondiging één dezer dagen zou kunnen volgen.

Naar verluidt is men al weken akkoord over de diverse voorwaarden in het contract, maar de bron geeft ook aan dat in de F1 niks zeker is totdat een deal daadwerkelijk wordt aangekondigd. Met een handtekening zou de cirkel rond zijn, want de naam van Hulkenberg stond al op de shortlist van teambaas Guenther Steiner toen Haas F1 in 2016 voor het eerst op de F1-grid stond.

Schumacher richting Mercedes?

Met Hulkenberg kiest Haas F1 voor een ervaren line-up. Het betekent dat Mick Schumacher zonder racestoeltje komt te zitten, maar nu het steeds waarschijnlijker lijkt dat Daniel Ricciardo terugkeert bij Red Bull, zit Mercedes nog steeds om een nieuwe reservecoureur verlegen. Teambaas Toto Wolff heeft al vaker aangegeven gecharmeerd te zijn van het idee van Schumacher als Mercedes-reserve.

Sterker nog, na de race in Brazilië heeft Wolff nog eens bevestigd hem op de radar te hebben: "Ik ken de situatie met Haas niet, maar het belangrijkste is dat hij een racestoeltje krijgt, want dat verdient hij. Maar ik maak er ook geen geheim van dat de familie Schumacher bij Mercedes hoort, dat we Mick zowel als persoon en als coureur hoog inschatten en dat we hem als eventuele reservecoureur zeker zouden overwegen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'