Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg dolt Ricciardo: "De hele tijd die grapjes en die grijns, pffff..."

Aan het eind van het vorige Formule 1-seizoen vonden er veel interessante rijderswisselingen plaats. Daniel Ricciardo kwam bij Renault terecht naast Nico Hulkenberg, tot 'ongenoegen' van de Duitser.

"Het is verschrikkelijk om samen te werken met Daniel Ricciardo. Hij stapelt grapje op grapje en dan ook die voortdurende grijns van hem...", grapt Hulkenberg in gesprek met de pers in Barcelona, om op serieuzere toon verder te gaan.

"Nee, we kunnen het heel goed vinden en maken nu al lol samen. We kennen elkaar natuurlijk al wat langer en Daniel is gewoon een hele goede kerel. Ik ben blij dat ik hem als teamgenoot heb." Hoe goed de twee ook samen door een deur kunnen, er wacht Hulkenberg een grote uitdaging. Voor het eerst sinds zijn debuut bij Williams deelt hij het team met een voormalig Grand Prix-winnaar. "Het wordt sowieso geen eenvoudig jaar, want Daniel is een tegenstander van formaat. Voor het eerst sinds Rubens Barrichello in 2010 heb ik een GP-winnaar als teamgenoot. Ik denk echter dat dit een betere en eerlijkere test is dan toentertijd." "Waarschijnlijk sta ik aan de vooravond van mijn meest uitdagende jaar in de Formule 1 tot nu toe. Op de momenten uit het verleden waarop ik voelde dat ik het beste uit mezelf wist te halen, wist ik mijn teamgenoten altijd te verslaan. Nu neem ik het echter tegen iemand anders op en ik hoop dat de beste versie van mezelf ook nu goed genoeg is om hem te verslaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"