Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg doorbreekt stilzwijgen over Formule 1-toekomst

Zien we Nico Hulkenberg nog terug in de Formule 1? Inmiddels zit hij al drie jaar zonder fulltime stoeltje, maar toch is hij optimistisch over een terugkeer in de koningsklasse van de autosport.

Er is nog één fulltime Formule 1-stoeltje te vergeven voor het seizoen 2023. Alleen Mick Schumacher is nog niet zeker of zijn Haas-zitje ook volgend jaar voor hem is. Er liggen enkele kapers op de kust, met naar verluidt oude gediende Nico Hulkenberg als topfavoriet. Teambaas Guenther Steiner gaf eerder al toe dat er gesprekken worden gevoerd. Zelf blijft Hulkenberg zeer stil als het gaat over zijn toekomst. Interviews geeft hij niet, maar op de Oostenrijkse tv laat hij nu wel een heel klein beetje los over zijn toekomst. De Duitser zegt er namelijk optimistisch in te staan als het aankomt op zijn kansen voor 2023. "Uiteindelijk is het niet mijn keuze. Iemand anders hakt de knoop door. Er lopen nog steeds gesprekken met het Haas-team. Ik ben relatief optimistisch, maar we moeten nog even geduld hebben", zo laat de 35-jarige coureur doorschemeren in gesprek met ServusTV .

Wie anders?

Naast Schumacher en Hulkenberg zijn er eigenlijk geen gegadigden voor het tweede zitje in de Haas VF-23. Daniel Ricciardo bedankte al eerder voor een eventuele kans en de andere coureurs die op papier kanshebbers zijn, Antonio Giovinazzi en Pietro Fittipaldi, lijken door het team niet eens te worden overwogen. Deze dinsdagochtend werd bij Aston Martin, waar Hulkenberg momenteel test- en reservecoureur is, Stoffel Vandoorne aangekondigd voor 2023. Duidelijkheid over The Hulk gaf Aston Martin niet, maar aangezien ook F2-kampioen Felipe Drugovich een vergelijkbare rol krijgt bij de Britse formatie, lijkt het goed mogelijk dat Hulkenberg zijn rol is uitgespeeld. Of wist Aston Martin al van een vertrek van Hulkenberg naar Haas af? De toekomst zal het uitwijzen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"