Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Hulkenberg doorbreekt stilzwijgen over Formule 1-toekomst

Zien we Nico Hulkenberg nog terug in de Formule 1? Inmiddels zit hij al drie jaar zonder fulltime stoeltje, maar toch is hij optimistisch over een terugkeer in de koningsklasse van de autosport.

Nico Hulkenberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is nog één fulltime Formule 1-stoeltje te vergeven voor het seizoen 2023. Alleen Mick Schumacher is nog niet zeker of zijn Haas-zitje ook volgend jaar voor hem is. Er liggen enkele kapers op de kust, met naar verluidt oude gediende Nico Hulkenberg als topfavoriet. Teambaas Guenther Steiner gaf eerder al toe dat er gesprekken worden gevoerd.

Zelf blijft Hulkenberg zeer stil als het gaat over zijn toekomst. Interviews geeft hij niet, maar op de Oostenrijkse tv laat hij nu wel een heel klein beetje los over zijn toekomst. De Duitser zegt er namelijk optimistisch in te staan als het aankomt op zijn kansen voor 2023.

"Uiteindelijk is het niet mijn keuze. Iemand anders hakt de knoop door. Er lopen nog steeds gesprekken met het Haas-team. Ik ben relatief optimistisch, maar we moeten nog even geduld hebben", zo laat de 35-jarige coureur doorschemeren in gesprek met ServusTV.

Wie anders?

Naast Schumacher en Hulkenberg zijn er eigenlijk geen gegadigden voor het tweede zitje in de Haas VF-23. Daniel Ricciardo bedankte al eerder voor een eventuele kans en de andere coureurs die op papier kanshebbers zijn, Antonio Giovinazzi en Pietro Fittipaldi, lijken door het team niet eens te worden overwogen.

Deze dinsdagochtend werd bij Aston Martin, waar Hulkenberg momenteel test- en reservecoureur is, Stoffel Vandoorne aangekondigd voor 2023. Duidelijkheid over The Hulk gaf Aston Martin niet, maar aangezien ook F2-kampioen Felipe Drugovich een vergelijkbare rol krijgt bij de Britse formatie, lijkt het goed mogelijk dat Hulkenberg zijn rol is uitgespeeld.

Of wist Aston Martin al van een vertrek van Hulkenberg naar Haas af? De toekomst zal het uitwijzen.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"