Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg gaat van held tot het achterveld en kaart groot Haas-probleem aan

Nico Hulkenberg kwalificeerde zich in Canada op de voorste startrij, maar kreeg met een gridstraf een kleine tegenslag te verduren. Daarna kwam de echte klap in de race, toen hij terugviel naar de achterhoede.

Hulkenberg Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het huidige Formule 1-seizoen scoorde Haas tot nu toe acht WK-punten, maar een echt goed resultaat zat er nog niet in voor het kleine Amerikaanse team. Nico Hulkenberg kon daar ogenschijnlijk verandering in brengen in Canada, toen hij zijn bolide op de tweede plek zette tijdens de regenachtige kwalificatie.

Het feest was van korte duur, want na een gridstraf van drie plaatsen gingen de prestaties in de race van kwaad tot erger. Hulkenberg kon vooraan niet meekomen met de coureurs om zich heen en zakte al snel terug. Het resultaat? De vijftiende plaats en dus nul punten.

"Dit was heel anders dan de zaterdag", is de reactie van Hulkenberg tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Na de safety car was pace vinden lastig. Als we naar de bandenslijtage kijken, dan viel het daar wel mee, maar we misten de pace ten opzichte van onze grootste concurrenten."

Hulkenberg stipt grotere problemen aan

"Je wordt door iedereen bestookt en je probeert maar vast te houden aan je positie. Dit was niet leuk, maar het is wat het is", zo blikt Hulkenberg terug op het terugvallen in Canada. Werk aan de winkel bij Haas, want de pace moet veel en veel beter. "Vooral op dit soort momenten is het zwaar om er mee om te gaan."

"Ik denk dat we naar de langere termijn moeten kijken en naar oplossingen voor het probleem. We kunnen niets met de afstelling om dit te fiksen. Er is een groter probleem, daar zijn we ons van bewust", aldus de nummer acht in het kampioenschap.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Volgend sleutelfiguur denkt na over toekomst na vertrek Newey