Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg gebruikte speciaal trucje om Perez achter zich te houden

Nico Hulkenberg kende een uitstekende race in Oostenrijk en pakte een zesde plek op de Red Bull Ring. De Haas-coureur wist zelfs Sergio Perez in de Red Bull achter zich te houden en gebruikte daarvoor een speciaal trucje.

Hulkenberg Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het team van Haas had een prima race in Spielberg. Zowel Nico Hulkenberg als Kevin Magnussen pakten punten en de zesde plek voor de Duitser is het beste resultaat voor het Amerikaanse team sinds de Grand Prix van Oostenrijk van twee jaar geleden. Hulkenberg had zelf in 2019 voor het laatst zo'n goed resultaat te pakken.

"Acht punten en twaalf in totaal is natuurlijk heel goed", vertelt Hulkenberg aan de media, waaronder RacingNews365. "We hadden het niet verwacht en natuurlijk helpt het als er twee topauto's uitvallen. We moesten er dus zijn om de punten op te rapen en we waren daar met beide auto's." 

"Het was een erg intense race, vooral aan het eind met Sergio Perez. Ik had niet verwacht dat ik hem zo lang achter me kon houden. Ik zei tegen mezelf: 'Hopelijk kan ik zijn banden een beetje verkloten.' Dat gebeurde ook en met onze goede snelheid op rechte stukken slaagde ik erin om voor hem te blijven. Het was super krap en uiteindelijk was het gewoon overleven om ervoor te blijven, maar het was een goede, harde en eerlijke race", zo is Hulkenberg blij met zijn race en het uiteindelijke resultaat.

Het lijkt er bovendien op dat Haas een significante stap naar voren heeft gezet. "Ik doe gewoon mijn werk door zo hard mogelijk met de auto te rijden. We zagen in de sprint dat we van de onderste vijf teams hier zeer competitief waren en daar probeerde ik gebruik van te maken. Het is niet alleen deze race, maar als ik naar de eerste 11 kijk, zijn we vijf keer als 11e geëindigd, waarbij we overal in en rond de top tien hebben gevochten, zowel ik als Kevin."

Hulkenberg vervolgt: "Het is een bewijs van het harde werk dat we in de winter hebben geleverd. Ik stapte vrijdag misschien met het verkeerde been in de auto, het voelde niet goed. Ik had het ritme en het vertrouwen niet en het was onwennig. Er gingen een paar details mis en we zaten net aan de verkeerde kant. Ik slaagde er toen in om het meer voor elkaar te krijgen in de sprintrace en later in de kwalificatie. Ik bleef in het ritme zitten en vond de harmonie."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership