Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg haalt hard uit naar Alonso: "Creëerde een zeer gevaarlijke situatie"

De crash van George Russell tijdens de Grand Prix van Australië is ook in Japan nog onderwerp van gesprek. Nico Hulkenberg heeft geen goed woord over voor de actie van Fernando Alonso, die een straf van 20 seconden kreeg.

Russell Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell kwam in de laatste ronde van de GP van Australië op zijn zijkant op de baan te liggen en smeekte de stewards om een rode vlag, bang om geraakt te worden door een andere coureur. Reden van de crash was een actie van Fernando Alonso. De stewards gaven de Spanjaard een straf van 20 seconden voor "potentieel gevaarlijk" rijgedrag nadat Alonso bij het naderen van de bocht twee keer remde. Russell kwam in vuile lucht terecht, verloor grip en raakte de vangrail.

Nico Hulkenberg zet vraagtekens bij de tactiek van Alonso, die met Russell vocht om plek zes. "Toen ik alles zag, was ik eerlijk gezegd niet erg onder de indruk van Fernando's tactiek", vertelt Hulkenberg voorafgaand aan de GP van Japan aan de media, waaronder RacingNews365.

"Melbourne is tenslotte een soort stratencircuit, het is er vrij smal, we naderen die bocht met 260, 270 kilometer per uur en die bocht heeft een blinde exit. Als om wat voor reden dan ook het vlaggensysteem of iemand te laat is en één van ons George geraakt zou hebben, dan zou de uitkomst heel anders kunnen zijn geweest. Hoewel de tactiek van Alonso vrij gebruikelijk is in de Formule 1, denk ik dat het in die specifieke bocht met die snelheid, met een blinde exit, de verkeerde bocht is om het te doen. Hij creëerde er een zeer gevaarlijke situatie mee."

Hulkenberg, die met zijn Haas in Melbourne naar P9 reed, snapte ook niets van de reactie van Alonso. "Over de radio spreekt hij direct over problemen met zijn gaspedaal die vastzat, of niet. Maar later heeft hij het daar helemaal niet meer over. Hij zegt dan alleen dat het normale procedures en tactieken waren. Dat komt dus niet overeen. Hij leek direct van mening te zijn veranderd. Ik was er niet echt van onder de indruk."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract