Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg haalt uit naar Haas: "Op deze manier kan je in F1 niet meedoen"

Na een heftige crash van Kevin Magnussen en een Nico Hulkenberg buiten de punten ziet Haas zichzelf naar de laatste plek in het constructeurskampioenschap dwalen.

Hulkenberg US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een heftige crash van Kevin Magnussen en het mislopen van punten voor Nico Hulkenberg is Haas na de Grand Prix van Mexico gezakt naar de laatste plek in het constructeurskampioenschap. Zowel Alfa Romeo als AlphaTauri hebben nu een voorsprong van vier WK-punten op de Amerikaanse renstal.

Tegenover de media, waaronder RacingNews365, legt The Hulk uit dat de rode vlag in de Mexico ongelukkig uitkwam: "We hadden nog maar één set mediums over en de verwachting was dat deze 30 rondjes mee zou gaan dus we wisten dat dit lastig zou worden en we nóg een safety car nodig hadden of iets om de banden in leven te houden."

De banden waren niet het enige probleem voor de Haas-coureur: "De pace was te hoog om de rest te volgen, dus ik moest echt pushen en dat vroeg nog meer van de banden. Ik heb gedaan wat ik kon gedurende de race, maar helaas was het niet genoeg."

"We betalen een prijs"

De vraag is ook daarom waarom er voor een nieuwe specificatie van de auto in Mexico is gekozen. "De oude spec was denk ik, als het al een goede eigenschap was, soort van competitief op lage snelheid. De lage snelheid domineert ook op dit circuit, dus ik heb het gevoel dat die spec beter was geweest op dit circuit. Maar we moesten natuurlijk deze kant op met betrekking tot de toekomst."

Over de goede race van de concurrentie zegt de Duitser dat het onvermijdelijk is dat het team van Haas terug aan het vallen is in het constructeurskampioenschap: "We betalen een prijs voor het niet brengen van updates en voor het niet tot presteren komen. Hopelijk wordt iedereen in de fabriek wakker geschud. Want ja, met dit tempo kun je gewoon niet meedoen in de F1."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'