Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg in gesprek over Formule 1-stoeltje voor 2021

Keert Nico Hulkenberg na zijn invalbeurt bij Racing Point weer terug in de Formule 1. De Duitser is in ieder geval in gesprek met tenminste één Formule 1-team.

Nico Hulkenberg zwaaide aan het einde van het afgelopen seizoen gedwongen af bij Renault. Het contract van de Duitser werd niet verlengd en hij moest het veld ruimen voor Esteban Ocon. Een nieuw stoeltje wist hij niet te bemachtigen, waardoor hij minstens een seizoen lang aan de zijkant kwam te staan. Totdat bij Racing Point-coureur Sergio Perez echter het coronavirus werd geconstateerd. Hulkenberg werd in allerijl ingevlogen en werkte twee Britse Grand Prix-weekenden af. Dit deed hij met verve, waardoor hij nogmaals liet zien eigenlijk nog niet klaar te zijn in de Formule 1. Volgend seizoen wil de Duitser dan ook maar al te graag terugkeren in de koningsklasse van de autosport. Dit keer uiteraard niet om voor iemand in te vallen, maar om een volwaardig seizoen af te werken. Hulkenberg laat in de podcast F1 Nation weten dat hij de afgelopen maanden veelvuldig heeft gesproken met het Alfa Romeo-team. Teambaas Fred Vasseur had de coureur lang geleden al eens onder zijn hoede en leidde de Duitser naar de titel in de GP2-klasse in 2009. Gevraagd of hij een comeback overweegt bij Alfa Romeo, is Hulkenberg duidelijk: "Ja, ja is het korte antwoord. Natuurlijk komen er verschillende dingen kijken bij het afsluiten van een contract, het gaat om het totaalplaatje." "Ik wil heel graag weer racen in de Formule 1. Ik vind het hier nog steeds geweldig, het is mijn passie. Ik ben niet wanhopig, maar ik zou zeker graag terug willen keren en weer willen racen. Ik heb de afgelopen maanden meermaals gesproken met Vasseur", zo sluit hij af.

Alles over de sensationele zege van Max Verstappen, de problemen van Mercedes en de kansen van Red Bull in Spanje hoor je in de Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'