Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Hulkenberg maakt succesvolle eerste IndyCar-meters

Nadat hij bijna een jaar geen raceauto had bestuurd, kroop Nico Hulkenberg maandag achter het stuur van een IndyCar-bolide voor een test. Het was een succes.

Hulkenberg IndyCar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar

Zien we Hulkenberg in de (nabije) toekomst terug in IndyCar? Nu het Formule 1-boek gesloten lijkt te zijn, kan dat zomaar de werkelijkheid worden. Afgelopen maandag maakte hij zijn eerste meters in The States in een IndyCar-bolide. Dat deed hij in de Arrow McLaren-wagen van het team dat hem op Barber Motorsports Park een kans gaf om te proeven aan de hoogste Amerikaanse single seater-klasse.

Hulkenberg heeft al sinds 2019 niet fulltime geracet en hij kwam voor het laatst in actie op 7 november 2020, toen hij in Duitsland inviel bij Racing Point tijdens de Grand Prix van de Eifel. Op maandag testte hij de hele dag, maar begon het naar eigen zeggen moeizaam.

"Ik had de hele ochtend nodig om te wennen. Het is iets anders, zoals bijvoorbeeld met het aeroscreen. Er kwam niet veel lucht in de wagen, dus ik had daar in de ochtend wat last van. Het was daardoor lastig om mezelf vanuit een fysiek oogpunt meteen comfortabel te voelen in de auto", vertelt hij tegen RACER.

"Rond de lunch had ik vervolgens het gevoel dat ik goede progressie had geboekt en voelde ik me meer in mijn ritme komen. De rondetijden kwamen toen ook", aldus de Duitser, die aan het einde van de dag slechts een halve seconde langzamer was dan de snelste andere coureur die maandag testte op het circuit.

Toch moet The Hulk wel naar de sportschool, want zijn bijnaam doet hij momenteel geen eer aan. "Ik moet echt naar de gym!", lacht hij. "Deze auto's zijn echt stuurmonsters! Wow. Het is altijd heel anders als je het zelf ervaart, maar de krachten die komen kijken bij het sturen zijn echt indrukwekkend. Echt zwaar!", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

			© IndyCar
	© IndyCar
			© IndyCar
	© IndyCar
			© IndyCar
	© IndyCar
			© IndyCar
	© IndyCar

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur