Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

'Hulkenberg op weg naar nieuw F1-team'

In 2026 maakt Audi officieel haar debuut in de Formule 1. Het huidige Stake F1 zal na 2025 dan ook door het leven gaan als Audi F1-team. De wens van de Duitse fabrikant is om de coureurs van 2026 al in 2025 bij het huidige Stake F1 te hebben rijden. Eén van die twee coureurs zal op korte termijn waarschijnlijk al gepresenteerd worden.

Hulkenberg Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eind 2023 liet deze website weten dat Audi grote interesse had in het binnen halen van Nico Hulkenberg en dat men hem via Sauber zelfs een contract had aangeboden voor 2024. Bronnen laten nu aan RacingNews365 weten dat Hulkenberg op het punt staat om daadwerkelijk de overstap naar Audi te maken. Dat betekent dat de Duitser in 2025 in eerste instantie uit zal komen voor het huidige Stake F1-team en dat hij zich vanaf 2026 officieel Audi-coureur mag noemen.

Voor Hulkenberg ligt er een belangrijke rol weggelegd bij Audi. Niet alleen omdat hij een schat aan ervaring meebrengt richting het nieuwe fabrieksteam, maar ook omdat hij in de paddock bekend staat als een coureur die een team in de juiste richting kan sturen. Iets dat wordt bevestigd door meerdere engineers van verschillende teams waarvoor Hulkenberg in actie kwam.

Haas, waarvoor Hulkenberg op dit moment in actie komt zal dan ook teleurgesteld zijn met de aanstaande overstap van de inmiddels 36-jarige coureur. De Duitser lijkt met het geven van zijn feedback een grote rol te hebben gespeeld in de verandering die de engineers van het Amerikaanse team hebben toegebracht aan de bolide van 2024. Deze bolide gaat veel beter om met de banden dan de VF-23 waarmee het team in 2023 in actie kwam. Mede door deze verandering, slaagde Hulkenberg er dit seizoen al driemaal in om in de punten te eindigen.

Audi perfect voor Hulkenberg, Sainz zal waarschijnlijk volgen

Voor Hulkenberg zelf lijkt Audi ook de ideale keuze te zijn. De hoop is natuurlijk dat Audi sterk voor de dag zal komen in 2026, maar mocht dit niet het geval zijn zal Hulkenberg na zijn Audi-periode de Formule 1 met een geweldig Duits merk achter zijn naam afsluiten. Ongetwijfeld zullen er na de carrière van Hulkenberg ook andere rollen binnen het team zijn weggelegd voor de Duitser, of kan hij wellicht een ambassadeurschapsrol op zich nemen bij Audi.

De CEO van het Audi-project, Andreas Seidl, heeft een duidelijk idee voor ogen met het gedroomde coureurskoppel. Naast Hulkenberg hoopt Seidl namelijk ook Carlos Sainz te strikken. Zowel Sainz als Hulkenberg zijn ervaren coureurs die beide weten wat ervan ze verwacht wordt bij een fabrieksteam. Beide coureurs staan bekend als coureurs met een grote technische kennis en zijn daardoor zeer waardevol in de opbouw van een 'nieuw' F1-team. Daarnaast laten de prestaties van beide coureurs zien dat ze in de piek van hun carrière zitten en dus ook het maximale uit de bolide weten te halen. Bovendien waren zij al eens eerder teamgenoten, bij Renault in 2017 en 2018.

Waar Hulkenberg op het punt staat om een contract te tekenen bij Audi, daar moet het Duitse merk nog wél wachten op de definitieve keuze van Sainz. De huidige Ferrari-coureur lijkt uiteindelijk ook de overstap naar Audi te gaan maken, maar Sainz wacht tegelijkertijd nog even af of Max Verstappen wellicht toch nog bij Red Bull Racing vertrekt. Audi leek in eerste instantie een prioriteit te maken van Sainz, maar laat met de komst van Hulkenberg zien dat men een duidelijk plan voor ogen heeft waarin geen voorkeur wordt gegeven.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez