Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg op zijn hoede voor 'hoge verwachtingen' bij thuisteam Audi

Nico Hulkenberg maakt zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, want vanaf 2025 gaat hij bij Stake F1 aan de slag, dat vanaf 2026 door het leven zal gaan als Audi F1. Toch is de Duitser op zijn hoede, want hij weet vrij zeker dat het een serieuze uitdaging zal worden.

Het is al even bekend dat Nico Hulkenberg vanaf 2025 de overstap zal maken naar Stake F1. Dat team zal vanaf 2026 door het leven gaan als Audi F1. Hulkenberg is tot dusver de eerste en tevens enige coureur die de Duitse autofabrikant reeds heeft bevestigd voor volgend seizoen. Er zouden meerdere coureurs in aanmerking kunnen komen voor dat tweede stoeltje en Audi lijkt niet van plan een overhaaste beslissing te nemen. 

Tussendoor zijn de ogen op Hulkenberg gericht. De Duitse coureur zal zich namelijk bij een Duits team aansluiten en daar komen automatisch hoge verwachtingen bij kijken. Hulkenberg legt tegenover onder meer RacingNews365 uit dat die druk niet als een verrassing komt. 

"Het is natuurlijk een grote uitdaging, daar bestaat geen twijfel over. Als je als Duitse coureur naar Audi, een Duitse fabrikant, gaat, kan je natuurlijk rekenen op veel aandacht en hoge verwachtingen. Het zal dus echt niet makkelijk worden."

Toch maakt het volgens Hulkenberg weinig verschil op de lange termijn. "Die druk verandert verder niets aan hoe ik naar de hele situatie kijk. Ik zal alles wat ik in me heb mee die kant op nemen en zowel in als buiten de auto zoveel en zo vaak mogelijk proberen bij te dragen aan verschillende zaken binnen het team. Dat doe ik graag en ik hoop vooral dat we er samen een succes van kunnen maken."

De overstap naar Audi betekent ook dat Hulkenberg na twee seizoenen zal vertrekken bij Haas. De Duitse coureur ontkent echter dat de mogelijke gedachte aan een Duits 'thuisteam' hem overhaalde om te tekenen bij Audi. "De overstap is in zekere zin natuurlijk speciaal, omdat Audi een Duits merk is, maar het was uiteindelijk niet de doorslaggevende factor."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder