Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg snapt niets van matige prestaties Ricciardo: "Het slaat nergens op!"

Nico Hulkenberg kijkt met verbazing naar de resultaten van oud-teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij snapt niet dat de Australier momenteel ondermaats presteert bij RB, het zusterteam van Red Bull.

Hulkenberg Qualifying Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RacingNews365

Nico Hulkenberg gaat al een tijdje mee in de Formule 1, net als Daniel Ricciardo. De twee waren in 2019 teamgenoten bij Renault nadat Ricciardo bij Red Bull vertrok. Bij de Franse renstal kon Hulkenberg niet aan de resultaten van Ricciardo tippen, en nu jaren later is het de Australiër die onder druk staat.

Gedurende de eerste drie races van 2024 finishte teamgenoot Yuki Tsunoda twee van de drie keer voor Ricciardo. De Japanner wist bovendien punten te halen voor het team met een zevende plek in Australië, waardoor het team met zes WK-punten momenteel zesde staat in het constructeurskampioenschap.

"Ik snap er niets van"

Na de tegenvallende prestaties van Ricciardo deden de geruchten de ronde dat hij nog twee races zou hebben om zichzelf te bewijzen. Deze geruchten werden verworpen door Red Bull-adviseur Helmut Marko. Marko benadrukte eerder dat dit totaal niet aan de orde was. Wel moet de Australier zijn stoeltje voor een vrije training afstaan aan Ayumu Iwasa in Japan. Maar dat er betere resultaten van de achtvoudig Grand Prix-winnaar verwacht worden, staat vast.

Voormalig teamgenoot Hulkenberg heeft geen idee waarom de prestaties van Ricciardo tegenvallen, zo laat hij weten tegenover onder meer RacingNews365: "Het slaat nergens op", bekent hij, waarna hij terugblikt op hun gezamenlijke tijd bij Renault: "Ik snap er niets van. In 2019 was hij onwijs competitief en snel, en sindsdien...sinds de McLaren-periode, en toen de nieuwe generatie bolides... Het is lastig."

De Haas-coureur legt uit dat het lastig om iets van de situatie te vinden, omdat hij niet weet wat er speelt binnen het team van RB. "Vooral als je het vanaf buitenaf bekijkt. Als je niet alle info en alle data hebt, is het lastig om te oordelen. Dus ik weet het niet."

Op de vraag of hij wel een duidelijke vermindering van prestaties ziet bij de coureur, antwoordt de Duitser politiek correct: "Zo lijkt het wel, ja. Hij is nog steeds goed. Maar misschien was hij vroeger sterker?"

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"