Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg stevent af op F1-contract, maar moet hij dat wel willen?

Nico Hulkenberg zou binnenkort zomaar eens een handtekening kunnen zetten onder een contract dat hem als resevecoureur aan Aston Martin verbindt. Leuk op papier, maar of het een slimme zet is?

Het is alom duidelijk dat wat Nico Hulkenberg betreft zijn Formule 1-carrière er nog niet op zit. Hij blijft inzetten op een comeback en vele fans zien dat maar wat graag werkelijkheid worden. De fans, maar ook Hulkenberg zelf krijgen mogelijk hun zin als hij een contract tekent als vaste reservecoureur bij Aston Martin. Teambaas Otmar Sazafnauer deed onlangs weinig moeite om te verhullen dat men dat graag ziet gebeuren. Maar of het werkelijk een slimme zet is, is voer voor discussie. Vorig jaar was Hulkenberg de gedroomde vervanger van vrijwel elk team, zeker na zijn sterke invaloptredens bij Racing Point. De nickname 'Hulkenback' kreeg hij niet voor niets. Maar op het moment dat hij vastligt bij Aston Martin, zijn de kansen op een invalbeurt wel heel erg beperkt. Als vrij man had elk team zomaar een beroep op hem kunnen doen. Zeker in een seizoen waarin het coronavirus nog een schaduw werpt over de sport, kan een dergelijke positie goud waard zijn. Maar in plaats daarvan zou hij een verbintenis aangaan met een team waarvan één coureur sowieso al besmet is geweest met het coronavirus, waardoor de kans op herhaling aanzienlijk kleiner is geworden.

Albon heeft het beter voor elkaar

Als Hulkenberg slim is, dwingt hij net zoals Alexander Albon een clausule in zijn contract af, waarin staat dat hij bij elk team mag invallen als hij daarvoor benaderd wordt. Albon is Red Bull-coureur, maar Marko heeft duidelijk te verstaan gegeven dat ze hem op huurbasis kunnen missen. Red Bull profiteert er immers ook van als Albon competitieve meters kan maken op het hoogste niveau. Als dat voor zowel Hulkenberg als Aston Martin een optie is, verstevigt dat zelfs de positie van de Duitser. In zijn rol als Aston Martin-reserve is hij dan sowieso bij alle Grands Prix aanwezig, waardoor hij alleen maar zichtbaarder en bereikbaarder is voor andere teams in nood. Beslis wijs, Nico!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'