Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg treurt om vertrek Steiner: "Haas was zijn concept"

Komend seizoen wordt Haas F1 voor het eerst in de geschiedenis van het team geleid door iemand anders dan Guenther Steiner. De goedlachse Italiaan werd eind vorig jaar de deur gewezen waarna Ayao Komatsu naar voren werd geschoven als teambaas. Haas-coureur Nico Hulkenberg laat zich uit over de voor hem onverwachtse veranderingen.

XPB 1188533 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zo'n tien jaar lang stond Guenther Steiner aan het roer van Haas F1. Eigenaar Gene Haas stelde Steiner in 2014 aan om het team op te tuigen. In 2016 trad de Amerikaanse renstal toe tot de Formule 1-grid. Hoewel grote successen er vooralsnog niet zijn geweest voor Haas, groeide Steiner uit tot een ware cultheld die zéér geliefd is in en rondom de paddock.

Ook Haas-coureur Nico Hulkenberg is vol lof over zijn voormalige teambaas. In een interview met het Duitse Sky Sports geeft hij tekst en uitleg. "Ik kreeg een telefoontje van Gene tussen Kerst en nieuw", vertelt Hulk wanneer hem gevraagd wordt hoe hem ter ore kwam dat Steiner in 2024 niet terugkeert op de grid. "Hij bracht mij op de hoogte van zijn beslissing, welke verrassend was. Ik had het niet verwacht en zag het totaal niet aankomen."

Hulkenberg baalt

Hulkenberg vervolgt zijn verhaal. "Ik heb Guenther inmiddels meerdere keren gesproken. We hebben gisteren nog gebeld. Met hem praten is altijd leuk - en trouwens ook informatief", zegt de Duitser met een glimlach.

"Ik heb een zeer goede relatie met Guenther, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Hij was degene die grotendeels verantwoordelijk was voor mijn comeback (in de Formule 1, red). In feite heeft hij de deur opengezet bij Haas. Mede daarom betreur ik het dat hij weg is. Maar goed, het is de beslissing van Gene Haas en gaan gewoon verder."

Wat Hulkenberg het meest gaat missen aan de Italiaan? "Het karakter van Guenther Steiner. Hij is natuurlijk wel een bijzondere persoonlijkheid, een merk an sich. Ook commercieel gezien heeft hij een grote bijdrage aan het team geleverd. Het is geen geheim dat de Netflix-serie (Drive to Survive, red.) deels dankzij hem zo'n groot succes is geworden. Ook technisch gezien gaan we hem missen. Hij heeft dit allemaal opgebouwd. Haas was zijn concept, zijn businessplan. Zijn vertrek gaat zeker gaten achterlaten die we moeten dichten. We moeten de boel gaan heropbouwen. Daar ligt nu onze focus", aldus de Duitser.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"