Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg vol zelfvertrouwen naar Hongarije: "Misschien is dat contract er al"

Nico Hulkenberg kwam dit jaar terug in de koningsklasse en lijkt sterker dan ooit. Hij doet nu geheimzinnig over zijn eventuele contractverlenging. Zou dat contract al getekend zijn?

Hulkenberg Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoe Nico Hulkenberg zich voelt in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije? "Zo zeker als het maar kan." En dat terwijl de resultaten voor het team van Haas de afgelopen race ver te zoeken zijn. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië viel zijn teamgenoot uit met motorproblemen en tijdens de Grand Prix van Oostenrijk was de Duitser zelf aan de beurt. En ondanks dat Nico Hulkenberg pas elf punten in het kampioenschap heeft behaald, is dit een flink stuk beter in vergelijking met zijn teamgenoot Kevin Magnussen, die met twee behaalde punten op de achttiende plek in het klassement staat.

"Misschien is er wel geen contract om te tekenen"

De Duitser heeft dus ook genoeg reden om zich goed te voelen. In de persconferentie op donderdag in Hongarije legt hij aan onder andere RacingNews365 uit wat zijn verwachtingen zijn voor dit weekend in vergelijking met voorgaande races.

"Het is de laatste tijd best zwaar als we gaan kijken naar het aantal behaalde punten. Behalve dan in tijdens de GP van Oostenrijk en de sprintrace. Maar hier (op de Hungaroring) is het erg warm. En dat vraagt weer veel van de banden, dus het gaat zeker een lastig weekend voor ons worden." Haas neemt wel een aantal nieuwe upgrades mee. "Aan de vloer, dus hopelijk kunnen we een beetje pushen. Maar ik verwacht dat het veld weer dicht bij elkaar zit, dus elke sessie en elke ronde wordt belangrijk. En we hebben natuurlijk een extra uitdaging met de nieuwe reglementen (voor de kwalificatie). Een harde band gebruiken tijdens Q1 is waarschijnlijk niet in ons voordeel."

Toen Hulkenberg gevraagd werd of hij dit weekend ook met eigenaar Gene Haas gaat zitten om te praten over een eventuele contractverlenging, wist de Duitser gevat te reageren: "Ik ga sowieso even met hem zitten. Misschien is er wel helemaal geen contract om te tekenen. Misschien is dat contract er al. Maar wie weet. Ik ben best blij en erg relaxed. Ik geniet en ik denk dat dit twee kanten op werkt. Het team is ook op een goede plek. Dus er is geen reden om te denken dat onze relatie niet zo door kan gaan."

Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken