Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hungaroring wordt voor 115 miljoen euro verbouwd

De organisatie van de GP van Hongarije heeft nog tot en met 2026 een contract met de Formule 1. Toch is de organisatie al druk bezig met de periode daarna.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto had afgelopen weekend in Boedapest een gesprek met de nieuwe Formule 1 eigenaren, Liberty Media. In dit gesprek werd al uitgebreid gesproken over de toekomst van de GP van Hongarije. De organisatie wil in de komende tijd flink gaan investeren in het circuit op de Hungaroring. In drie fasen wordt er dan steeds een deel verbouwd. De eerste fase moet volgend jaar al klaar zijn. Er wordt dan voor 16,4 miljoen euro geïnvesteerd zowel in de vernieuwing van de tribunes als in het energiesysteem op het circuit.

In de loop van 2018 wordt er dan voor 65 miljoen euro vertimmerd aan de pitboxen. Een jaar later, in 2019, wordt de laatste fase afgerond. Dan wordt er voor 32,8 miljoen euro geïnvesteerd in de parkeerplaatsen rondom het circuit. In totaal wordt er dan door de organisatie voor 115 miljoen geïnvesteerd. De Hongaarse GP is mede vanwege zijn ideale ligging en de gunstige prijzen zeer geliefd bij de Formule 1 fans. Ook tijdens de afgelopen editie waren alle tribunes uitverkocht. In totaal trok het evenement 175.000 bezoekers over drie dagen.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie