Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg steekt hand in eigen boezem: "Een dure inschattingsfout"

In 2012 werd Fernando Alonso hardhandig uit de Grand Prix van België geknikkerd en ook in de editie van 2018 mocht de Spanjaard niet lang genieten van de Formule 1-race op het circuit Spa-Francorchamps. Aanstichter was dit keer niet Romain Grosjean, zoals zes jaar geleden het geval was, maar Nico Hülkenberg. De Duitser verremde zich compleet en knalde met zijn Renault in het achterwerk van de McLaren van Alonso.

Zoals het een goede verliezer betaamt stak Hülkenberg na afloop van de Grand Prix van België de hand in eigen boezem. De Renault-rijder bood de coureurs die door zijn toedoen uitvielen zijn excuses aan en liet weten blij te zijn dat niemand gewond was geraakt.

"Het was een inschattingsfout van mij", erkent de vorige week 31 jaar oud geworden Hülkenberg. "Ik remde te laat. Dit resultaat is frustrerend voor mezelf, voor het team en voor de rijders die er niets aan konden doen." Naast de veroorzaker en de bovengenoemde Alonso moest ook Charles Leclerc direct de strijd staken, Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo vielen in een later stadium uit vanwege tijdens de startcrash opgelopen schade. "Gelukkig is de volgende race komend weekend, zodat ik deze blunder snel uit mijn systeem kan krijgen. Ik zal mij gaan focussen op de Italiaanse Grand Prix." Ondanks zijn slechte beurt is de Hulk nog altijd de aanvoerder van het door Kevin Magnussen benoemde 'B-kampioenschap', daar waar rijders strijden om plaats zeven achter de drie topteams. De voorsprong op diezelfde Magnussen is echter wel geslonken naar drie puntjes: de Deen scoorde vier stuks door in België als achtste over de eindstreep te geraken.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'