Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Iconische aanblik Eau Rouge voorgoed veranderd na sloopwerkzaamheden

De aanblik van de spectaculaire bochtencombinatie Eau Rouge/Raidillon is voorgoed veranderd en zal nog meer veranderingen ondergaan. Het chalet bovenaan de Raidillon wordt gesloopt.

Eau Rouge
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als je als Formule 1-coureur Eau Rouge/Raidillon op reed, passeerde je altijd dat ene chalet dat daar nog stond. Eromheen werden tribunes gebouwd en weer afgebroken, maar het chalet bleef altijd overeind. Tot deze week. De sloop van het optrekje luidt het begin van meerdere werkzaamheden in. De bochtencombinatie wordt aangepast om de veiligheid aldaar te vergroten.

Na diverse zware crashes in de voorbije jaren, waarvan de meest verdrietige het dodelijke ongeval van F2-coureur Anthoine Hubert was, pakt men de bochtencombinatie grondig aan. De lay-out van de baan blijft onveranderd, maar de run off-gebieden worden wijder gemaakt. De muren stonden nu zo dicht op de baan dat in het geval van een crash de auto vaak terug de baan op werd geworpen, daar waar de tegenstander een blinde bocht uitkomen met duizelingwekkend hoge snelheden en alle risico's van dien.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes nu overal vrezen

Verstappen presteerde prima in Turkije, maar zag ook dat Mercedes te snel voor hem was. Geen moment was hij bij machte om Bottas aan te vallen. Hij zal Hamilton nu overal moeten vrezen, zo oordeelt men in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes