Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Iconische Ferrari van Michael Schumacher te koop

Michael Schumacher boekte zijn grootste successen in de Formule 1 met Ferrari. In de winter van '95/'96 maakte hij voor het eerst kennis met de Formule 1-bolides van Italiaanse makelij. De 412 T2 waar de Duitser zijn eerste Ferrari-meters mee maakte, wordt te koop aangeboden.

Ferrari 1995
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het feit dat het chassis dat te koop wordt aangeboden daadwerkelijk het chassis is waarmee Michael Schumacher, destijds kersvers tweevoudig wereldkampioen Formule 1, zijn eerste meters namens Ferrari maakte, maakt de auto legendarisch. Het is tevens de auto waarmee de laatste overwinning met een V12-motor in de Formule 1 werd behaald.

In 1995 streden de teams in de Formule 1 met verschillende motoren tegen elkaar. Er waren teams met V10-motoren, er waren teams met V8-motoren, maar Ferrari was het enige team dat nog een V12 onder de motorkap had liggen. En dat maakte een prachtig kabaal, een kabaal dat hij vandaag de dag nog steeds zal maken, aangezien de bolide volledig gerestaureerd is in Maranello.

De auto wordt te koop aangeboden door Girard and Co. Wat de eerste Ferrari van Schumacher op moet gaan leveren, is niet bekend, maar dat hij niet voor een prikkie weggaat, is wel duidelijk.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen