Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

“Iedereen vertelt mij, Verstappen is van de buitencategorie”

Ondernemer Michiel Mol erkent ronduit te genieten van het optreden van Max Verstappen in de Formule 1. De voormalige directeur van Spyker F1 en Force India zegt door buitenlandse relaties vaak over de jonge Red Bull-coureur te worden aangesproken. “Ze zijn het er allemaal over eens: Max is een coureur van de buitencategorie.”

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een exclusief gesprek met Racingnews365 geeft Mol (50) ruiterlijk toe als een ‘kleine jongen’ te genieten van Max Verstappen. "Het is echt ongelooflijk leuk en spannend voor Nederland. Verstappen is gewoon een heel bijzondere coureur. Mijn buitenlandse relaties zeggen het ook allemaal, zonder uitzondering: hij is van de buitencategorie."

Maar gaat Verstappen ook de jongste wereldkampioen aller tijden worden? Dan zouden de puzzelstukjes dit jaar allemaal op hun plek moeten vallen. Mol meent dat het er heel erg om gaat spannen: "Op zich klopt het plaatje. Max is bij Red Bull eerste rijder, waarbij het hele team om hem heen is gebouwd. Hij heeft een fijne teamgenoot en echt iedereen heeft respect voor hem. Ik vind dat genieten trouwens, mooi om te zien. Maar de vraag is of de Red Bull RB16 goed genoeg is om Mercedes te kunnen kloppen. Het is wat mij betreft cruciaal dat Honda de verbintenis met Red Bull na 2021 verlengt. Want anders heb je straks weer een soort overgangsjaar."

Mol zegt hoe dan ook met bewondering de innovatiekracht van Red Bull te aanschouwen. "Gedurende het seizoen maken ze vaak de meeste progressie. Ik vond het echt knap dat Max Verstappen vorig jaar in het WK de twee Ferrari-coureurs voor wist te blijven. Hij werd derde! Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Dat geeft hoop, al is Mercedes nu nog steeds het te kloppen team. Maar als de achterstand in de eerste races niet te groot is, is er nog van alles mogelijk."

Mocht Verstappen dit jaar naast de titel grijpen dan is er wat Mol betreft geen man overboord. Zeker niet als Honda de verbintenis met de renstal van Dietrich Mateschitz verlengt. "We hebben in 2021 te maken met ingrijpende reglementswijzigingen. Iedereen begint dan weer op nul. Dan zou Newey wel eens, met zijn geniale ingevingen, een kampioensauto kunnen bouwen. Als er één is die dat kan, dan is hij het wel."

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

1 reactie

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem