© Force India

Nieuwsoverzicht

IJzersterk Force India wederom met beide wagens in de punten

07 okt. 2018 17:00 René Oudman 0 reacties
Ruim twee maanden geleden was het team van Force India nagenoeg failliet, tegenwoordig is de stal van onder meer Lawrence Stroll springlevend. Ook in de Grand Prix van Japan werd een dubbele puntenfinish genoteerd: de nummer vier van 2016 én 2017 kent een spectaculair sterke tweede seizoenshelft.

Voor de Grand Prix van België werd het puntentotaal van Force India teruggebracht naar nul, omdat er nieuwe eigenaren aan de macht waren en de inschrijving van de stal onder een andere naam de boeken in was gegaan. Sinds Spa-Francorchamps heeft Force India echter alweer 43 punten verzameld.

Daardoor komt de nummer zes in de stand om het constructeurskampioenschap, McLaren, in zicht. De Britse stal heeft namelijk 58 punten, in de laatste vijf Grands Prix werden bovendien slechts zes stuks gescoord. Sergio Pérez (zevende) en Esteban Ocon (negende) deden naast goede zaken voor de teamstrijd ook puik werk voor wat betreft hun eigen klassering in het kampioenschap. Pérez leidt nu namelijk het zogenaamde 'B-kampioenschap'.

“Een goed resultaat voor ons, P7 was het best denkbare", spreekt Pérez na de race op Suzuka. "Na de teleurstellende kwalificatieuitslag hebben we dingen rechtgezet door posities te winnen en het voelt alsof we het maximale uit de race hebben gehaald. Het tempo was sterk en de strategie slim. We wisten dat we agressief moesten handelen en hebben zodoende een undercut toegepast, ik kwam nét tekort maar na de VSC heb ik Romain Grosjean alsnog kunnen passeren. Het was een fantastische race.”

“Het team heeft wederom met beide wagens gescoord, maar ik ben niet heel erg blij", treurt Ocon. "Mijn resultaat is beïnvloed door de straf van gisteren. We zijn het hele weekend snel geweest, maar als je niet verder naar voren mag starten dan P11 dan wordt het moeilijk. Er waren enkele leuke momentjes en ik heb aardig wat jongens in kunnen halen. Op vers rubber was er veel mogelijk. In de slotfase reed ik naar Grosjean toe, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten."

Pérez heeft evenals Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg 53 WK-punten, de Mexicaan is 'best of the rest' achter de rijders van de drie topteams omdat hij betere resultaten kan overleggen dan zijn twee tegenstanders. De coureur van Force India behaalde dit jaar namelijk al eens een podiumplaats (Baku), iets wat Magnussen en Hülkenberg niet kunnen zeggen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen