Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

IJzersterk Honda heeft geen spijt van vertrek uit Formule 1

Gaat Honda de Formule 1 verlaten precies op het moment dat ze voor het eerst sinds hun terugkeer echt om de titel kunnen gaan strijden? Het heeft er alle schijn van. Toch heeft men geen spijt van de beslissing, die onafhankelijk van de resultaten is genomen en die ook niet meer veranderd zal worden door de resultaten van dit jaar.

Yamamoto Tanabe Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Alles, maar dan ook alles heeft Honda er aan gedaan om dit jaar een geweldige motor af te leveren aan Red Bull en AlphaTauri. De Japanners kwamen als motorleverancier sterk voor de dag tijdens de testdagen in Bahrein, twee weken geleden, maar technisch directeur Toyoharu Tanabe wil in gesprek met onder meer RacingNews365 nog niet hoog van de toren blazen.

"Testen is testen. Dus we weten niet wat de andere motorleveranciers aan het doen waren. De drie testdagen zijn voor beide Honda-teams goed verlopen. We hebben veel data kunnen verzamelen van de twee teams, van de vier coureurs. Het was dus een positieve en productieve test. We zullen na dit weekend meer weten over hoe competitief Red Bull en AlphaTauri zijn", zo blijft Tanabe rustig.

Toch is hij wel enthousiast over het werk dat afgelopen winter is verricht in Japan. Honda werkte namelijk met man en macht aan een compleet nieuwe motor. "We hebben elk onderdeel en het hele concept van de vorige motor onder de loep genomen. Daarna hebben we de motor voor dit jaar helemaal opnieuw ontwikkeld. Natuurlijk was dat met het doel, met de wens om meer vermogen uit de motor te halen met behulp van de verbrandingsmotor en de elektrische systemen."

Niet alleen is de motor beter, ook is hij wat gekrompen vergeleken met zijn voorganger. De Honda-voorman verklaart: "Maar ook hebben we met het nieuwe design een compactere motor gemaakt vergeleken met vorig jaar. Het heeft bijgedragen aan een betere verpakking van het geheel. Hij is heel klein en compact", aldus Tanabe.

Alle goede voortekenen doet menigeen toch denken dat de motorleverancier iets te vroeg de stekker uit het Formule 1-programma heeft getrokken. De Japanners verlaten de sport immers aan het einde van dit jaar en laten Red Bull en AlphaTauri achter. Of ze dit jaar echter laatste, of eerste worden, de beslissing zal niet terug worden gedraaid, benadrukt Tanabe.

"De beslissing van Honda heeft niets te maken met onze resultaten. Dus ongeacht het resultaat van dit jaar, zullen we de sport gewoon verlaten, het maakt geen verschil."

Ook interessant:

Dit weekend komend Formule 1-coureurs in actie tijdens de eerste Grand Prix van 2021. Wordt het een zege voor Max Verstappen of Lewis Hamilton? Wij praten je bij over het circuit waarop geracet wordt.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen