Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Antonio Giovinazzi

"Ik ben heel blij dat ik op de Ferrari-radar sta"

Mattia Binotto liet onlangs weten dat Antonio Giovinazzi nog altijd kans maakt om in de toekomst het zitje over te nemen van Sebastian Vettel. De Alfa Romeo-rijder testte in het verleden voor het team in Maranello en is trots op het feit dat hij nog steeds kans maakt om een zitje te bemachtigen bij het oudste team op de grid.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Wanneer Antonio Giovinazzi door Autosprint gevraagd wordt naar de uitlatingen van Ferrari-teambaas Mattia Binotto, reageert de in Puglia geboren coureur zeer trots: "Ik ben heel blij met het feit dat ik op de Ferrari-radar sta. 2020 wordt daarom een zeer belangrijk seizoen voor mij, mede doordat er in 2021 veel stoeltjes vrij komen. Ik ga dan ook 120 procent geven, want het wordt een cruciaal seizoen voor mij dit jaar."

Ook het contract van de immer sympathieke Italiaan loopt namelijk aan het einde van het jaar af. In 2019 moest de teamgenoot van Kimi Raikkonen daarnaast lang wachten op de bevestiging van zijn zitje voor het 2020-seizoen. "Het was niet eenvoudig om in onzekerheid te zitten over mijn toekomst. Toch was de situatie niet helemaal nieuw voor mij, omdat ik het in het verleden ook al meemaakte in andere raceklassen. Daardoor kon ik redelijk goed omgaan met de situatie en reed ik bijvoorbeeld op Monza ondanks de druk toch goede raceweekenden."

Naast de onzekerheid over de toekomst gedurende het 2019-seizoen, was het voor Giovinazzi ook niet eenvoudig om de teamgenoot te zijn van niemand minder dan voormalig wereldkampioen Raikkonen. "Ieder weekend was mijn referentiepunt natuurlijk Kimi en het was niet eenvoudig om op zijn niveau te komen. Gedurende het seizoen ben ik echter wel steeds meer op zijn niveau terecht gekomen en die lijn hoop ik aankomend seizoen door te zetten. Het team heeft besloten dat ik met dezelfde technici en monteurs kan blijven samenwerken, dus daar ben ik heel blij mee, we zijn namelijk goed op elkaar ingespeeld nu."

0 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari