© KamalSell

Nieuwsoverzicht

'Ik wil Alonso in een Ferrari of Mercedes zien'

17 aug. 2018 10:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Flavio Briatore, voormalig teambaas en mentor van Fernando Alonso, gelooft dat Alonso nog steeds mee kan komen op het hoogste niveau. Het zou hem niets verbazen als we Alonso na 2019 terugzien op de Formule 1-grid.

"Zeg nooit nooit", is het abstracte antwoord op de vraag van La Gazzetta dello Sport of we Alonso na 2019 terug zullen zien in de Formule 1.

"In de wereld van de Formule 1 kan alles heel snel veranderen, dus het is nog te vroeg om van een definitief afscheid van de sport te spreken. Fernando presteert bovendien nog altijd op de toppen van zijn kunnen. Hij is nog net zo snel, zo niet sneller dan Lewis Hamilton en presteert zeer constant."

Hoewel Alonso in zijn persoonlijke statements liet doorschemeren een terugkeer bij McLaren niet uit te sluiten, mits het team de zaakjes op orde krijgt, durft Briatore nog wat groter te dromen: "Ik zou nog wel willen zien waar Fernando in een Ferrari of Mercedes toe in staat is."

Voorlopig is 2018 echter het laatste seizoen van Alonso in de Formule 1, waarna de toekomst voor de Spanjaard op papier nog open ligt. Briatore kan het zijn pupil niet kwalijk nemen dat hij de Formule 1 de rug toe keert:

"Het is volkomen logisch dat hij gaat. Hij racet immers niet om zevende of achtste te worden. Op den duur verliest elke rijder dan zijn motivatie. McLaren moet zijn problemen te boven zien te komen, want daar zit het probleem en niet bij de rijders. De prestaties van Honda en Toro Rosso tonen aan dat McLaren zich nergens meer achter kan verschuilen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen