Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guanyu Zhou

Immens trotse Zhou: "We gaan geschiedenis schrijven in China"

Guanyu Zhou kan zijn geluk niet op nu de Grand Prix van China terugkeert op de kalender. Hij gaat een bijzonder weekend tegemoet in eigen land, maar de terugkeer van zijn thuisrace zal vooral veel betekenen voor de fans.

Zhou Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van China is dit seizoen terug van weggeweest. De pandemie speelde een grote rol in de toekomst van de race in Shanghai, maar tot groot genoegen van de Chinese fans keert het circuit dit seizoen eindelijk weer terug op de kalender. Ook Guanyu Zhou kan niet wachten tot de actie op het Shanghai International Circuit van start gaat, want er staat hem een bijzondere mijlpaal te wachten tijdens zijn thuisrace. Hij zal namelijk de eerste Chinese coureur zijn die deelneemt aan de Grand Prix van China.

Zhou weet als geen ander dat het een voorrecht is dat hij de eerste Chinese coureur zal zijn die op eigen bodem aan een Formule 1-race deel mag nemen. "Ik ben nog nooit zo blij geweest om op eigen bodem te racen in Shanghai. Om de eerste Chinese coureur ooit te zijn die deelneemt aan de Formule 1 Grand Prix van China betekent veel voor me, en ik voel me immens blij en trots. Het is niet zomaar een race voor me: de Formule 1 keert na vier jaar eindelijk terug in China, en met een Chinese coureur op de grid gaan we geschiedenis schrijven."

Thuisrace mag inzet niet in de weg staan

Zhou hecht logischerwijs ontzettend veel waarde aan zijn thuisrace en de geschiedenis die hij daar kan schrijven, maar hij weet ook dat het de nodige vruchten af kan werpen voor de Chinese racefans. "Het is een grote mogelijkheid om te inspireren en alvast vrij baan te maken voor de toekomstige generaties. Tijdens het verkopen van de tickets voelden we de passie voor de sport al, en alles was binnen enkele uren volledig uitverkocht. Mijn land houdt van racen, en we wachten al jaren op dit moment."

Toch weet de Chinese coureur dat succes niet zomaar uit de lucht komt vallen, en dus richt hij zich het komende raceweekend vooral op de uitdagingen die hem te wachten staan. "Het is voor mij wel van belang dat ik me blijf richten op de performance, en ik zal dit weekend niet anders benaderen omdat het mijn thuisrace is. Ik zal hard moeten werken om het maximale uit de auto te halen, maar ik kan niet wachten om alles te geven wat ik in me heb en de passie van ons hele team te delen met de Chinese fans. We gaan samen met het publiek een nieuw hoofdstuk van de Chinese motorsport schrijven, maar het scoren van punten zal nog belangrijker zijn."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco