Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

In beeld: Mercedes past stuur aan na debacle GP Azerbeidzjan, Hamilton niet tevreden

Lewis Hamilton verspilde in de Grand Prix van Azerbeidzjan een vrijwel zekere overwinning door per ongeluk op de verkeerde knop te drukken. Mercedes heeft direct ingegrepen.

Tijdens de opwarmronde voor de herstart in de Grand Prix van Azerbeidzjan gebruikte Lewis Hamilton zijn 'magic button' om de rembalans volledig naar voren te zetten, om zo de banden én de remmen goed op te warmen. Vóór de start schakelde hij die functie weer uit, maar tijdens de start drukte hij tegelijk met het opschakelen die knop per ongeluk toch weer in. Het gevolg: met alle remdruk aan de voorkant, gaven de achterste remmen niet thuis en zo kon Hamilton die eerste bocht nooit halen. Mercedes heeft ingegrepen om een herhaling van zetten te voorkomen. Hieronder is te zien dat de knop aan de achterzijde van het stuur in Bakoe nog volledig bloot lag, waar hij nu verzonken ligt in een simpel, maar effectief afdekpaneeltje. Hoewel, effectief. Toto Wolff liet na afloop weten dat Hamilton niet helemaal tevreden was met de 'bereikbaarheid' van de knop: "Nu moeten we nog even uitzoeken hoe hij de knop goed kan blijven gebruiken", aldus Wolff tegen Sky .

1405909195401183233

Per evitare che si ripeta quanto avvenuto a Baku (l'attivazione involontaria del brake magic), sul volante di Hamilton sono state aggiunte delle protezioni intorno ai due pulsanti posti nella parte posteriore #FrenchGP pic.twitter.com/je73xb0gZj — Gianluca D'Alessandro (@Gianludale27) June 18, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden