Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

In het spoor van de gedesillusioneerde Hamilton na de mokerslag van Verstappen

Waar is Lewis Hamilton gebleven na de Grand Prix van Abu Dhabi? We gaan zoveel mogelijk zijn gangen na, maar eenvoudig is dat niet.

"P2 op de eerste startrij morgen, niet slecht, want ik ga liever het gevecht aan." Het zijn de eerste woorden van de laatste Tweet van Lewis Hamilton, de wereld in geslingerd op 11 december 2021, nu ruim een maand geleden. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor op social media, net zoals in de echte wereld, overigens. Het verlies van de wereldtitel viel hem overduidelijk zwaar. Ja, hij toonde zich sportief door Max Verstappen te feliciteren, maar liet eerder over de boordradio ook duidelijk zijn ongenoegen blijken over hoe de wedstrijdleiding vormgaf aan de laatste beslissende ronden van de GP van Abu Dhabi. " This has been manipulated, man ", zo riep hij, alvorens hij na een minuut lang stil te hebben gezeten in de pitstraat uit de W12 stapte, het tv-praatje hield en uiteindelijk het circuit in allerijl verliet. De woorden voor de tv-camera 'we zullen zien wat volgend jaar brengt' krijgen met de dag meer lading.

Wanneer hebben we Hamilton nog gezien?

Een vraag die al snel werd opgeworpen na die laatste race was de vraag of Hamilton acte de présence zou geven tijdens het verplichte (voor de top drie) FIA-gala. Het antwoord was een duidelijk nee en Mercedes-teambaas Toto Wolff volgde zijn voorbeeld om zich loyaal te tonen aan zijn stercoureur. Wolff kwam met die uitleg tijdens een video-call met onder andere RacingNews365, dezelfde call als de call waarin hij vroege geruchten over een mogelijk Formule 1-vertrek van Hamilton niet de kop in wist te drukken. In diezelfde week, het is dan nog de eerste week na de Grand Prix van Abu Dhabi, meldt Hamilton zich voor een tweetal afspraken. Op woensdag meldt hij zich op Windsor Castle. Daar wordt hij door Prins Charles geridderd, waardoor hij nu officieel de titel 'Sir' draagt. Hier zien we niets van terug op de kanalen van de zevenvoudig wereldkampioen. Een quote wordt de wereld niet gegund. Op vrijdag is Hamilton in Brackley om samen met het team het seizoen af te sluiten. Hij zwaait naar de camera's van het team en Mercedes deelt uitgebreid de plaatjes op social media, maar de twitter- en instagrampagina's van Hamilton blijven leeg. Alsof de tijd stil is gaan staan op die elfde december.

Hamilton 'kickt af' van social media

Die stilte duurt tot op de dag van vandaag voort. Het maakt dat de geruchten over een F1-vertrek van Hamilton alleen maar meer wind in de zeilen krijgen. We (het grote publiek) hebben ook geen idee waar Hamilton zijn winterperiode doorbrengt. Kersvers FIA-president Mohammed en Sulayem gaf aan dat hij in Hamilton een 'gebroken man' zag, terwijl Lewis' broer Nicholas Hamilton aangaf dat hij een break nam van social media, omdat het een erg 'giftige' omgeving kon zijn. Daarmee leek hij te suggereren dat de stilte van tijdelijke duur zou zijn.

Hoe ziet de F1-toekomst van Hamilton eruit?

Dat is op dit moment de grote vraag. Of wordt die vraag misschien groter gemaakt dan hij is? De meningen dan wel voorspellingen variëren van 'hij komt niet meer terug' (Bernie Ecclestone) tot 'er is niks aan de hand' (Mercedes-stalgenoot Stoffel Vandoorne). Britse media melden ondertussen dat veel, zo niet alles afhangt van het onderzoek van de FIA naar de besluiten in de laatste GP. Hamilton zou keiharde eisen stellen aan de FIA naar aanleiding van dat onderzoek om zo te bepalen of hij terugkeert of niet. Er gaan zelfs geruchten dat Mercedes het ontslag van wedstrijdleider Michael Masi en Nicolas Tombazis, hoofd van alle formuleklassen die onder de FIA vallen, zou eisen om zo de terugkeer van Hamilton veilig te stellen. Die geruchten zijn vooralsnog echter nog niet onderbouwd met bewijzen. Inmiddels heeft nieuwbakken teamgenoot George Russell zich dit kalenderjaar al gemeld bij Mercedes , maar Hamilton naar verluidt nog niet. Mocht ook Mercedes in het duister tasten over de whereabouts en plannen van Hamilton, dan begint de tijd te dringen. Het launch- en daaropvolgend testseizoen staat al over een maand voor de deur. Ruim één maand na de Grand Prix van Abu Dhabi is dus één ding heel duidelijk over Hamilton: dat er nog veel onduidelijk is.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen