Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coureur roept FIA op om trots opzij te zetten: "Of moet er echt eerst een dode vallen?"

IndyCar-coureur Dalton Kellett is de volgende die fel heeft uitgehaald naar de FIA na opnieuw een zware rugblessure door de aanwezigheid van sausage kerbs op het circuit.

Dat er de afgelopen weken niet werd geracet in de Formule 1 betekende niet dat andere klassen ook stil lagen. Het FRECA-kampioenschap deed Imola aan, daar waar Adam Fitzgerald drie ruggenwervels brak toen hij over sausage kerbs stuiterde. Er werd direct verbolgen op gereageerd door meerdere partijen en in de dagen erna werd er nog steeds over gesproken. De Canadese IndyCar-coureur Dalton Kellett bezigde daarbij nog de meest ferme taal aan het adres van de FIA. "Dus, wat is er voor de FIA voor nodig om haar trots opzij te zetten en om toe te geven dat sausage kerbs uitstapjes naast de baan onvoldoende tegengaan en juist een duidelijk veiligheidsrisico met zich meebrengen?", zo staat te lezen op zijn Twitterkanaal. "Moet er werkelijk eerst een dode vallen? Volgens mij staat de teller momenteel sowieso al op een dozijn aan serieuze rugblessures." RacingNews365 heeft de FIA om een reactie gevraagd.

1650626443301232640

So, what will it take for the @fia to swallow their pride and admit that sausage herbs are ineffective at preventing off-track excursions and pose a clear safety hazard? Does someone literally have to die? There must be at least a dozen serious back injuries at this point. https://t.co/AnON35AWoj — Dalton Kellett (@Dalton_Kellett) April 24, 2023

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"