Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

IndyCar-coureur volgens officieel statement kans ontnomen op F1-debuut

IndyCar-kampioen Alex Palou een kans op zijn Formule 1-debuut ontnomen, dat laat een woordvoerder van zijn management weten aan RacingNews365. Palou rijdt volgend jaar mogelijk voor McLaren, maar tegelijkertijd liet zijn huidige team ook weten dat hij daar blijft rijden.

Het was een vreemde dubbele aankondiging bij de Amerikaanse IndyCar-raceklasse. Wereldkampioen Alex Palou zal zich in 2023 aansluiten bij McLaren. Het Britse team heeft nog niet laten weten of hij in de Formule 1, IndyCar of Formule E gaat rijden, maar dat doet er misschien ook niet toe. Het huidige team van Palou heeft namelijk laten weten dat juist zij in 2023 gebruik maken van zijn diensten. De aankondigingen zorgen voor veel verwarring in de IndyCar-klasse en daarbuiten, want door nieuwe banden bij de familie van McLaren kan Palou ook een F1-debuut maken. "Ik ben erg blij om mij bij zo'n iconisch team als McLaren te voegen", liet de coureur zelf weten. "Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik achter het stuur van een Formule 1-bolide kan doen en om te kijken wat voor deuren dit voor mij opent. Ik wil iedereen van Chip Ganassi Racing bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan."

Officieel statement van Palou's management

Een woordvoerder van Palou laat aan RacingNews365 weten: "We zijn teleurgesteld dat Chip Ganassi Racing probeert om Alex een kans in de Formule 1 te ontnemen. We zijn nog meer teleurgesteld over de stappen van CGR bij de openbare rechtbank en het commentaar in de pers over dit onderwerp." "Alex heeft consistent zijn best gedaan bij CGR en het is jammer dat CGR probeert om deze kans van hem te ontnemen. We hopen dat de partijen dit snel kunnen op lossen. Zo niet, dan willen wij dit graag op een privémanier oplossen, zoals CGR ook heeft gevraagd." Het is op dit moment nog niet duidelijk waar Palou volgend jaar voor zal uitkomen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen