IndyCar gaat ook testen met cockpitbescherming

22 dec. 2017 10:40 Ruud Dimmers 0 reacties
In navolging van de Formule 1 gaat het Amerikaanse IndyCar testen met extra cockpitbescherming voor coureurs. In dit geval gaat het niet om de Halo, maar om een shield.

Zien we de IndyCars binnenkort met een koepeltje erop?

Het aantal ongevallen met zwaar letsel ligt in de IndyCar vele malen hoger dan in de Formule 1. De coureurs rijden op reguliere circuits, maar ook op super snelle ovals. Juist op die ovals zijn de risico's vele malen hoger. Met snelheden tot 400 kilometer per uur en een veld wat binnen enkele seconden van elkaar rijdt, kan een crash grote gevolgen hebben.

De organisatie van de IndyCar vindt dat het hoofd van de coureurs beter beschermd moet worden. Om die reden is er achter de schermen een shield ontwikkeld. Een veiligheidskoepel die veel weg heeft van die van een gevechtsvliegtuig. Zeer waarschijnlijk wordt het systeem in februari 2018 getest. Dat liet directeur sportief, Jay Frye, van IndyCar weten.

"Tijdens de open test in Phoenix in februari is het ons doel om een concept te testen waarbij wij een goed gevoel hebben. De ontwikkeling is al in een vergevorderd stadium."

Wie is de coureur van het jaar 2017?

  • Lewis Hamilton
  • Sebastian Vettel
  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Daniel Ricciardo

"We hebben veel simulaties en windtunneltesten gedaan, maar moeten het concept nog op de auto proberen. Het systeem is al wel gemonteerd geweest op een stilstaande auto, maar moet nog getest worden op snelheid."

Volgens Frye hoeven de fans niet bang te zijn dat het concept het design van de auto's verpest. In de Formule 1 is er veel kritiek op de Halo, vooral vanwege het uiterlijk. De IndyCar-fans hoeven daar niet bang voor te zijn.

"Het concept zal er goed uitzien. Mensen begrijpen ook direct hoe het werkt en wat de voordelen zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen