Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

IndyCar-kampioen maalt niet om McLaren-drama en sneert naar collega: "Hij mag op een blessure wachten"

Tweevoudig IndyCar-kampioen Alex Palou maakt zich geen enkele zorgen over de rechtszaak die McLaren tegen hem heeft aangespannen. De Spanjaard zou naar McLaren overstappen, maar bleef uiteindelijk toch bij Chip Ganassi.

Palou USA Texas COTA 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alex Palou kent succesvolle jaren in de Verenigde Staten. Hij pakte in 2021 zijn eerste titel in de IndyCar Series tijdens zijn eerste seizoen bij Chip Ganassi. Halverwege zijn tweede jaar bij het team lichtte Ganassi de optie om hem ook voor 2023 vast te leggen, maar niet veel later werd bekend dat de Spanjaard naar Arrow McLaren Racing zou overstappen.

Zo ontstond er een hoop heisa rond Palou. Uiteindelijk zorgde een bemiddeling ervoor dat Palou reserve- en testcoureur voor McLaren in de Formule 1 kon worden en hij zijn contract bij Ganassi in de IndyCar in 2023 kon uitdienen om vervolgens in 2024 te starten bij McLaren. Maar zover kwam het niet, want Palou besloot dat hij toch bij Ganassi wilde blijven. McLaren daagt hem nu voor de rechter en eist een torenhoog bedrag van Palou. Maar dat laat hem koud, zo laat hij weten aan The Associated Press.

'Ben te oud om te wachten'

Een van de redenen waarom de Spanjaard het contract met McLaren heeft verscheurd, is omdat hij het vertrouwen heeft verloren om via het Britse team in de Formule 1 te komen. Dat was namelijk het doel waar hij bij McLaren naartoe werkte. De tweevoudig IndyCar-kampioen testte zelfs voor het team uit Woking.

Maar waarom was Palou er zo van overtuigd dat hij het nooit tot de koningsklasse van de autosport zou schoppen? "Er waren geen signalen dat er een deur voor me open zou gaan in de Formule 1", zo zegt hij.

Uiteindelijk wilde hij niet wachten totdat er een blessure bij een van de coureurs kwam die een deur voor hem zou openen. "Ik ben te oud om te wachten en te kijken of iemand geblesseerd raakt, om op die manier mijn kans te krijgen. "Pato (O'Ward, red.) mag wachten totdat iemand geblesseerd raakt", zo sneert Palou nog naar de huidige reservecoureur van het F1-team van McLaren.

Voor Palou wachten er de komende tijd genoeg uitdagingen. Te beginnen met de 24 uur van Daytona, gedurende welke hij komend weekend samen met Renger van der Zande, Sebastian Bourdais en Scott Dixon de strijd aangaat.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer