Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

IndyCar-kampioen omver geblazen na Formule 1-debuut: "F1 is waar je wil zijn!"

IndyCar-coureur Alex Palou nam afgelopen weekend op COTA het stoeltje van Daniel Ricciardo over in de eerste vrije training. De Spanjaard legt uit wat het verschil is tussen een IndyCar-bolide en een F1-bolide.

Alex Palou maakte afgelopen GP-weekend in de Verenigde Staten zijn F1-debuut voor het team van McLaren in de eerste vrije training. De IndyCar-kampioen voelde al meteen dat een F1-bolide heel anders, dynamischer en sneller is dan een IndyCar-bolide. "Het is snel, het is bizar", begint Palou enthousiast tegenover de media. "Beide (IndyCar-bolide en F1-bolide, red.) zijn raceauto's, maar voor de rest verschillen ze echt veel van elkaar. Het zit op een heel ander niveau met alles. De grootte van het Formule 1-team is verbazingwekkend vergeleken met een IndyCar-team. Ook qua budget en updates." Naast het hele team eromheen, voelde ook de auto zelf heel anders dan een IndyCar-bolide, zo legt Palou uit. "Natuurlijk heeft een F1-bolide veel meer snelheid. Ik denk dat je gewend zal raken aan de snelheid, maar het is meer de capaciteit van de auto met de downforce om snel door de bochten te gaan en laat te remmen." "Ik had het volste vertrouwen in de auto, maar de auto was tot meer in staat dan dat ik dacht. Ik ging door sector 1 en voelde dat de auto er geen moeite mee had. Het was niet zo dat de auto op de limiet zat. Ik kon niet geloven hoe snel ik kon gaan met de auto", glundert hij.

"F1 is de ultieme droom"

Een optie om in de nabije toekomst een Grand Prix te rijden voor McLaren lijkt er op het moment niet in te zitten nu Oscar Piastri volgend seizoen zal debuteren naast Lando Norris. Palou is blij met waar hij nu is in IndyCar, maar als hij een Formule 1-contract aangeboden krijgt zal hij die maar al te graag tekenen, al ligt zijn focus daar niet op. "Als een coureur is de Formule 1 waar je wil zijn! Maar ik jaag daar niet op. Natuurlijk, als ik een stoeltje krijg zal ik deze niet afslaan; het is de ultieme droom. Maar het is niet dat ik me daarop focus. Ik heb een carrière in IndyCar en we zijn succesvol."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024