© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Inhaalkoning Max Verstappen kan aan het werk in Rusland

27 sep. 2018 16:57 Ruud Dimmers 0 reacties
In de wetenschap dat Max Verstappen bij de Grand Prix van Rusland een inhaalrace moet rijden, zal de Red Bull-coureur zich voornamelijk richten op de raceafstelling van zijn RB14.

Verstappen en Ricciardo beginnen zondag vanuit de achterhoede aan de Formule 1-race in Sotsji. Een motorwissel betekende een gridstraf, maar de Nederlander verwacht nog altijd een vijfde plaats te kunnen scoren.

"Tijdens de trainingen zal de nadruk nu komen te liggen op het vinden van de juiste race-afstelling. We rijden meer langere dan kortere runs, zodat we een goede afstelling voor zondag vinden", laat Verstappen in Rusland weten.

Vanuit de achterhoede wacht Verstappen een inhaalrace, iets waar hij normaal gesproken reikhalzend naar uitkijkt en een mogelijk saaie race nu wat spectaculairder maakt. Red Bull verwacht namelijk dat het niet mee kan komen met Ferrari en Mercedes in Rusland, een vijfde plaats zou dan ook het maximale zijn.

"Vijfde of zesde lijkt het maximale voor ons dit weekend. Ik verwacht dat we nu ook op deze posities kunnen finishen, ondanks onze straffen. Het gat met de concurrentie is qua snelheid groot."

In het verleden bekroonde de Red Bull-coureur diverse inhaalraces met topklasseringen en podiumplaatsen. Of er in Rusland een nieuwe stunt in zit weten we zondag rond 14:45 uur Nederlandse tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen