Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Inhaalprobleem Formule 1 moet worden aangepakt'

Net als ieder ander zag Formule 1's technisch directeur Ross Brawn afgelopen weekend een saaie race. Het onmisbare element van inhalen ontbrak, een probleem dat niet met een makkelijke fix te verhelpen valt.

Slechts vijf inhaalacties telde de Australische Grand Prix. Vijf. En dat terwijl de organisatie ter bevordering van het inhalen een derde DRS-zone had aangewezen. Het maakt pijnlijk duidelijk dat de huidige generatie Formule 1-auto's wheel-to-wheel racen onmogelijk maakt. En dat moet worden opgelost, aldus technisch directeur van de Formule 1 Ross Brawn: "Het is van essentieel belang dat de auto's dichtbij elkaar kunnen blijven racen. Bij vrijwel gelijke snelheid is het nu onmogelijk een aanval te plaatsen. We hebben het gezien bij Hamilton vs. Vettel en Max Verstappen vs. Kevin Magnussen. Dit hadden prachtige gevechten kunnen worden."

Om de auto's inhaal-prove te maken zijn ingrijpende reglementswijzigingen nodig. Brawn mikt dan ook op 2021 om de problemen voorgoed op te lossen. "We willen dat in 2021 de auto's de rijders in staat stellen om close met elkaar te racen, zonder daarbij aan snelheid ten opzichte van de huidige bolides in te boeten." "De FIA en de Formule 1 doet daar op dit moment met twee modellen in zowel de windtunnel als met aerodynamische software onderzoek naar. De fans willen meer show zien op de baan en de Formule 1 moet de krachten bundelen om de fans die show te bieden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"