Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Internationale media genieten van Verstappen vs. Leclerc in Abu Dhabi

De Grand Prix van Abu Dhabi was geen race die voor eeuwig in de geschiedenisboeken zal staan, maar toch kregen we hier en daar een aantal mooie inhaalacties te zien. Ook Max Verstappen liet zich van zijn beste kant zien toen hij Charles Leclerc inhaalde. Het was goed genoeg voor een hoop lovende woorden van de internationale media

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een race die door Lewis Hamilton compleet werd gedomineerd gebeurden er verder naar achter in het veld hier en daar nog wat bewonderenswaardige dingen. Zo ontstond er een kortstondig, maar mooi gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc om de tweede plaats achter de ongenaakbare Brit.

Het Engelse BBC genoot logischerwijs van de dominantie van hun landgenoot: "In een race met weinig actie was het Hamilton die aan de horizon verdween. Door toedoen van een sterk staaltje bandenmanagement veroverde Verstappen de tweede plek van Leclerc, die hij bij de start was kwijtgeraakt. En dat terwijl hij ook nog eens last had van motorproblemen", zo is de Britse publieke omroep onder de indruk.

"Deze race zal niet herinnerd worden voor zijn grote spektakel", zo schrijft de Amerikaanse sportzender ESPN. "Nadat Hamilton ook na de allereerste bocht nog aan de leiding ging, waren het Verstappen en Leclerc die in de schijnwerpers stonden. In een mooi strategisch gevecht was het de Red Bull-coureur die overwon."

Ook in Frankrijk viel behalve Hamilton ook Verstappen op in positieve zin. De toonaangevende sportkrant L'Équipe zag dat de Nederlander te goed was voor Leclerc en Ferrari en hoopt hardop dat de Red Bull-coureur in 2020 vanaf de start van het seizoen een goede bolide onder zijn kont heeft liggen, zodat Verstappen weer voor veel spektakel en mooie gevechten kan zorgen.

Ook in het andere Britse kamp, Sky Sports, viel Verstappen in de smaak: "Door zijn capaciteiten kon hij tijdens zijn eerste stint langer dan Leclerc doorrijden op zijn banden, waarna hij met een gewaagde, maar briljante inhaalactie de tweede plaats van de Ferrari-coureur weer terug kon veroveren", aldus onze westerburen aan de andere kant van de Noordzee.

Tot slot smult ook het Italiaanse Gazzetta dello Sport van de strijd tussen Verstappen en Leclerc, die niet voor het eerst dit seizoen oplaaide: "Ook dit duel besliste Verstappen in zijn voordeel, net als in Oostenrijk en Groot-Brittannië. We kunnen ons in de toekomst op gaan maken voor een hoop mooie duels tussen de twee jongelingen."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"