Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Internationale media roemen Verstappen: "Dat zegt alles over zijn kwaliteiten"

Valtteri Bottas mag dan de Grand Prix van Rusland hebben gewonnen, de internationale media waren veel meer op de hand van Max Verstappen.

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Want, zo redeneert een groot deel van de internationale kranten, Valtteri Bottas kreeg de overwinning door het wegvallen van Lewis Hamilton toch vooral cadeau, terwijl Max Verstappen andermaal boven zichzelf uit moest stijgen om de beide Mercedessen te splitten, niet alleen in de race, maar ook in de kwalificatie.

"In een typisch Mercedes-jaar pakte hij al vier tweede plaatsen én een overwinning. Dat zegt alles over de kwaliteiten van Verstappen", aldus het lovende La Gazzetta dello Sport. "Hij pakte met een geweldige actie Daniel Ricciardo terug bij de start om er vervolgens als ronde na ronde snelle tijden uit te persen."

Het Britse Sky Sports F1 en het Duitse Blick zijn eensgezind in hun oordeel over Max Verstappen. Hij heeft volgens de publicaties wederom het maximale uit de Red Bull en uit zichzelf gehaald: "Hij zal voldoening hebben gehaald uit het feit dat hij Lewis Hamilton heeft verslagen", aldus de Britten.

Een stuk westelijker schrijft het Franse l'Equipe dat hoewel Verstappen deed wat hij moest doen, geen vuist kon maken tegen Mercedes en in dit geval Valtteri Bottas: "Bottas had de start beter voor elkaar en wist Verstappen vervolgens volledig te controleren."

"Bottas had dus geen enkele zorgen, maar ook Verstappen hoefde zich nergens druk om te maken. Dat hij na de ellende van de laatste twee races tweede wordt op een Mercedes-circuit, is iets waar hij heel tevreden mee kan zijn."

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez