Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

Internationale media staan versteld van 'F1-onwaardige' vertoning

De internationale media zijn helder na de annulering van de Grand prix van Australië: hierbij blijft het niet. Meer races vallen zodadelijk ten prooi aan het coronavirus.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Het Franse L’Equipe is stellig: "Na de annulering van de Australische GP die het seizoen 2020 zou openen, is er geen officiële informatie verstrekt over de volgende races. Maar verschillende andere zullen zeker worden geannuleerd.’ De sportkrant vraagt zich vertwijfeld af wanneer we voor het eerst de bolides op de internationale circuits in actie gaan zien: Wanneer begint het Formule 1-seizoen 2020? Als de Grand Prix van Azerbeidzjan de eerste van het jaar wordt, worden de geplande races in Zandvoort, Barcelona en Monaco ook bedreigd met uitstel of annulering. We zullen de komende dagen meer weten."

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport ziet vanochtend al Bahrein eveneens van de kalender verdwijnen: "Nu kunnen er ook gevolgen zijn voor de volgende races. Bahrein staat gepland voor 22 maart. In Sakhir was al besloten om de GP achter gesloten deuren te verrijden, om de kans op besmetting te beperken, maar nu met de quarantaine die McLaren is opgelegd, ontstaat er een serieus probleem."

Het Duitse Bild Zeitung heeft geen goed woord over voor het gesteggel rond de afzegging van Melbourne: "Het was het einde van een onwaardig en urenlang spel, dat werd uitgevoerd op de rug van fans, toeschouwers en de media. Het onbegrijpelijke: 's nachts was het niet mogelijk overeenstemming te bereiken over een gemeenschappelijke lijn. Pas toen duizenden toeschouwers 's ochtends al naar Albert Park waren gekomen, kwamen de Formule 1-teams, de FIA en de organisatoren tot een besluit."

Het befaamde Spaanse Marca ziet een en ander hoofdschuddend aan: "Uren eerder waren Räikkönen en Vettel gespot, die naar de luchthaven van Melbourne vertrokken richting huis. Eerder vanochtend in Australië kwamen veel fans de baan op, ondanks het feit dat verschillende teams hun spullen al hadden ingepakt om naar huis terug te keren. Pas op het laatste moment werd tot afgelasting besloten, hoewel sommige teams zoals Red Bull, AlphaTauri en Racing Point gewoon wilden rijden."

Het beruchte Britse tabloid The Sun schrijft te verwachten dat Zandvoort nu zomaar ineens de seizoensopener zou kunnen worden en wel op 19 april. “Nu moeten we ervoor zorgen dat we allemaal veilig thuiskomen”, zo wordt Christian Horner geciteerd. “Ik denk dat het uitgesloten is dat we volgende week in Bahrein zullen zijn. " Vietnam, waar het circuit van Hanoi slechts 100 mijl van de Chinese grens ligt, zal ook worden geannuleerd, verwacht The Sun. “Dat zou het F1-seizoen van start kunnen laten gaan in Nederland op 19 april.”

9 reacties