Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Internationale pers lyrisch over sterke inhaalrace Max Verstappen

Max Verstappen en Amerika, het blijkt een combinatie te zijn wat garant staat voor mooie inhaalraces. Net als in 2017 was Verstappen ook dit jaar veroordeeld tot een inhaalrace na pech in de kwalificatie. Tuimelde hij vorig jaar nog van het podium door een tijdstraf in de laatste ronde, dit jaar mocht hij als tweede naar het podium. Een huzarenstukje wat ook de internationale pers in vervoering bracht.

Auto Motor und Sport: Verstappen één van de sterren van de race "Naast Kimi Raikkonen was Verstappen de grote ster van de race in Austin. Van plek achttien gestart, eindigde hij uiteindelijk als tweede. Even leek hij met Raikkonen te gaan strijden voor de overwinning, maar een rap dichterbij komende Hamilton voorkwam dit gevecht. Verstappen had zijn handen vol aan de regerend wereldkampioen, maar wist zijn tweede plek op briljante wijze te behouden."

Bild: Verstappen blijft sensationeel overeind in duel met Hamilton Het Duitse Bild concludeert niet alleen dat Mercedes de flessen champagne weer kan opbergen, ook spreken ze hun lof uit voor de prestatie van Verstappen. "Verstappen startte als achttiende, maar eindigde uiteindelijk als tweede na een paar bloedstollende ronden. Hamilton probeerde twee ronden voor het einde om Verstappen te passeren, maar de Nederlander zette zijn tanden in het duel en bleef er knap voor." La Gazzetta dello Sport: Finale pure reclame voor de Formule 1 Ook in Italië niks dan lof voor de inhaalrace van Verstappen. "De start van Verstappen was goed, waarna hij uit de malaise bleef in de openingsronde. Vervolgens kwam hij sterk naar voren en terug in de top vijf. In de slotfase ontstond een geweldige strijd voor de podiumplaatsen. Raikkonen, Verstappen en Hamilton zaten ongelofelijk dicht bij elkaar. De WK-leider probeerde het nog bij Verstappen, maar de Red Bull-coureur verdedigde sterk en liet weinig ruimte over voor Hamilton, waarna deze genoegen nam met de derde plek." L'Equipe: Verstappen zoals we hem graag zien racen Het Franse L'Equipe genoot van de race van Verstappen en stelt dan ook terecht dat de Nederlander in de laatste races de podiumplekken bij elkaar rijdt. "Verstappen reed zoals we hem graag zien rijden; agressief zonder over de limiet te gaan. In de laatste ronden verdedigde hij zich sterk tegen de aanval van Hamilton. Verstappen was als achttiende gestart, maar lag na de eerste ronde al negende. Hij profiteerde optimaal van een sterke strategie en wist daardoor Bottas te passeren. Hij maakte maar liefst zestien plekken goed en scoorde alweer zijn achtste podiumplek van het jaar en zijn derde in de laatste vier races."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'