© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Internationale pers lyrisch over sterke inhaalrace Max Verstappen

22 okt. 2018 13:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen en Amerika, het blijkt een combinatie te zijn wat garant staat voor mooie inhaalraces. Net als in 2017 was Verstappen ook dit jaar veroordeeld tot een inhaalrace na pech in de kwalificatie. Tuimelde hij vorig jaar nog van het podium door een tijdstraf in de laatste ronde, dit jaar mocht hij als tweede naar het podium. Een huzarenstukje wat ook de internationale pers in vervoering bracht.

Auto Motor und Sport: Verstappen één van de sterren van de race

"Naast Kimi Raikkonen was Verstappen de grote ster van de race in Austin. Van plek achttien gestart, eindigde hij uiteindelijk als tweede. Even leek hij met Raikkonen te gaan strijden voor de overwinning, maar een rap dichterbij komende Hamilton voorkwam dit gevecht. Verstappen had zijn handen vol aan de regerend wereldkampioen, maar wist zijn tweede plek op briljante wijze te behouden."

Bild: Verstappen blijft sensationeel overeind in duel met Hamilton

Het Duitse Bild concludeert niet alleen dat Mercedes de flessen champagne weer kan opbergen, ook spreken ze hun lof uit voor de prestatie van Verstappen. "Verstappen startte als achttiende, maar eindigde uiteindelijk als tweede na een paar bloedstollende ronden. Hamilton probeerde twee ronden voor het einde om Verstappen te passeren, maar de Nederlander zette zijn tanden in het duel en bleef er knap voor."

La Gazzetta dello Sport: Finale pure reclame voor de Formule 1

Ook in Italië niks dan lof voor de inhaalrace van Verstappen. "De start van Verstappen was goed, waarna hij uit de malaise bleef in de openingsronde. Vervolgens kwam hij sterk naar voren en terug in de top vijf. In de slotfase ontstond een geweldige strijd voor de podiumplaatsen. Raikkonen, Verstappen en Hamilton zaten ongelofelijk dicht bij elkaar. De WK-leider probeerde het nog bij Verstappen, maar de Red Bull-coureur verdedigde sterk en liet weinig ruimte over voor Hamilton, waarna deze genoegen nam met de derde plek."

L'Equipe: Verstappen zoals we hem graag zien racen

Het Franse L'Equipe genoot van de race van Verstappen en stelt dan ook terecht dat de Nederlander in de laatste races de podiumplekken bij elkaar rijdt.

"Verstappen reed zoals we hem graag zien rijden; agressief zonder over de limiet te gaan. In de laatste ronden verdedigde hij zich sterk tegen de aanval van Hamilton. Verstappen was als achttiende gestart, maar lag na de eerste ronde al negende. Hij profiteerde optimaal van een sterke strategie en wist daardoor Bottas te passeren. Hij maakte maar liefst zestien plekken goed en scoorde alweer zijn achtste podiumplek van het jaar en zijn derde in de laatste vier races."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen