Is Carlos Sainz speelbal in deal tussen Red Bull en Renault?

01 sep. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Carlos Sainz is van de vier Red Bull-coureurs degene die het meeste stof doet opwaaien dit seizoen. De Spanjaard deed meerdere kritische uitspraken, die niet goed vielen bij de bazen van Red Bull. Daarop bond Sainz snel weer in en stelde dat hij zou doen wat Red Bull van hem verlangt.

Gaat Red Bull Carlos Sainz ruilen tegen korting op motoren?

Voor Red Bull is er qua motorleverancier eigenlijk maar één mogelijkheid de komende seizoenen. Aangezien Mercedes en Ferrari de renstallen van Red Bull niet wil voorzien van motoren, blijven Renault en Honda over. Gezien de huidige staat van de Honda-motor, valt Honda af. Dus blijft Renault als enige optie over voor Red Bull.

Daarnaast wil Renault zich als team zich graag weer opwerken tot het niveau van 2005/2006, toen het tweemaal de wereldkampioen afleverde in de persoon van Fernando Alonso. Daarvoor heeft het echter twee goede coureurs nodig, wat op dit moment nog een probleem is. Nico Hulkenberg presteert prima, maar Jolyon Palmer blijft ver achter. De kans dat hij vervangen gaat worden is dan ook zeer groot.

Met de recente pechgevallen van Max Verstappen zou Red Bull volgens geruchten een flinke korting willen afdingen op de motoren van volgend jaar. Daarbij wil het ook Carlos Sainz ruilen tegen nóg meer korting, waardoor de motoren van volgend seizoen praktisch gratis zijn.

Carlos Sainz wil zich niet uitlaten over een eventuele overstap. De Spanjaard legt zijn lot in de handen van Red Bull. 

"Mijn toekomst ligt daar waar Red Bull en dr. Helmut Marko mij willen hebben", stelt Sainz. "Dus ik ben afhankelijk van wat zij beslissen dat het beste is voor mij. Ik ben echter niet de enige rijder in het middenveld die een stap voorwaarts wil maken, dus ik zal geduldig moeten wachten", is Sainz nuchter.

Officieel ligt Sainz nog vast bij Toro Rosso tot en met het einde van 2018. De tweede rijder bij Renault is echter nog altijd niet gepresenteerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen