Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Is Carlos Sainz speelbal in deal tussen Red Bull en Renault?

Carlos Sainz is van de vier Red Bull-coureurs degene die het meeste stof doet opwaaien dit seizoen. De Spanjaard deed meerdere kritische uitspraken, die niet goed vielen bij de bazen van Red Bull. Daarop bond Sainz snel weer in en stelde dat hij zou doen wat Red Bull van hem verlangt.

Voor Red Bull is er qua motorleverancier eigenlijk maar één mogelijkheid de komende seizoenen. Aangezien Mercedes en Ferrari de renstallen van Red Bull niet wil voorzien van motoren, blijven Renault en Honda over. Gezien de huidige staat van de Honda-motor, valt Honda af. Dus blijft Renault als enige optie over voor Red Bull. Daarnaast wil Renault zich als team zich graag weer opwerken tot het niveau van 2005/2006, toen het tweemaal de wereldkampioen afleverde in de persoon van Fernando Alonso. Daarvoor heeft het echter twee goede coureurs nodig, wat op dit moment nog een probleem is. Nico Hulkenberg presteert prima, maar Jolyon Palmer blijft ver achter. De kans dat hij vervangen gaat worden is dan ook zeer groot.

Met de recente pechgevallen van Max Verstappen zou Red Bull volgens geruchten een flinke korting willen afdingen op de motoren van volgend jaar. Daarbij wil het ook Carlos Sainz ruilen tegen nóg meer korting, waardoor de motoren van volgend seizoen praktisch gratis zijn. Carlos Sainz wil zich niet uitlaten over een eventuele overstap. De Spanjaard legt zijn lot in de handen van Red Bull. "Mijn toekomst ligt daar waar Red Bull en dr. Helmut Marko mij willen hebben" , stelt Sainz. "Dus ik ben afhankelijk van wat zij beslissen dat het beste is voor mij. Ik ben echter niet de enige rijder in het middenveld die een stap voorwaarts wil maken, dus ik zal geduldig moeten wachten" , is Sainz nuchter. Officieel ligt Sainz nog vast bij Toro Rosso tot en met het einde van 2018. De tweede rijder bij Renault is echter nog altijd niet gepresenteerd.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst