Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Is dit de kleurstelling van de nieuwe Williams?

Volgende week barst in de Formule 1 het presentatiegeweld in alle hevigheid los. De teams teasen er lustig op los, waarbij het bij Williams met name opvalt dat de kleur rood vaak als thema terugkeert.

Ook in de nieuwste teaser (zie onder dit artikel) speelt de rode kleur weer een prominente rol. In eerdere clipjes werd er ook al gehint naar meer rode accenten, al was het maar door bijvoorbeeld een rood filter over het beeldmateriaal te leggen. Mogelijk volgt Williams het voorbeeld van het Venturi Formule E-team (foto hierboven), dat net als Williams Rokit als hoofdsponsor heeft en de hoofdkleur van het telecommunicatiebedrijf prominent op de bolide terug laat keren. Voor Williams zou een stap naar de kleur rood betekenen dat het breekt met de traditie van een overwegend blauw-witte livery. Enkel in 1998 en 1999 week men sterk van dat kleurenpalet af, toen het eveneens voor rode bolides koos, ingegeven door tabakssponsor Winfield.

1225708245836271616

Coming to life 👊 #FW43 #WeAreFighting pic.twitter.com/iZN0DTccQ0 — ROKiT WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) February 7, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"