Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Is Russell beter dan Hamilton? "Onmogelijk om ze met elkaar te vergelijken"

Volgens David Coulthard is het op dit moment nog niet mogelijk om Lewis Hamilton te vergelijken met George Russell.

Russell Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Na negen Grands Prix is George Russell in 2022 op papier de betere Mercedes-coureur, maar volgens voormalig Formule 1-coreur David Coulthard, is die conclusie veel te kort door de bocht.

Omdat Mercedes een tegenvallende bolide heeft gebouwd, zijn de twee coureurs namelijk nog onmogelijk met elkaar te vergelijken, zo redeneert de voormalig coureur van Williams, McLaren en Red Bull. In gesprek met onder andere RacingNews365. Wel is hij onder de indruk van de jongste Brit. Maar of hij ook van het niveau Hamilton is...?

"George is een toekomstig wereldkampioen, denk ik. Hij is een fantastische coureur en ik ben van mening dat hij zijn plekje bij Mercedes heeft verdiend. Maar we weten niet hoe hij vergelijkt met Lewis totdat ze weer een winnende bolide hebben."

"Momenteel is dit namelijk, relatief gezien, de beste auto die Russell ooit tot zijn beschikking heeft gehad. Tegelijkertijd is dit niet de beste auto die Lewis onder zijn kont heeft gehad."

"Ze hebben bovendien verschillende mindsets, want ze zitten beiden in een andere fase van hun carrière. Iedereen roept nu: 'Oh, George verslaat Lewis'. Laten we eerst maar eens afwachten hoe ze ervoor staan als Mercedes weer op plek één en twee kwalificeert. Wat zal dan de volgorde zijn?"

Mercedes is ene middelmatige bolide

Coulthard legt uit waarom er volgens hem een titelwaardige bolide voor nodig is om de twee fatsoenlijk met elkaar te kunnen vergelijken. Pas als je een echt goede auto hebt, dan komen de exceptioneel goede coureurs bovendrijven, meent hij.

"We moeten het dus nog zien, vind ik, zodra Mercedes weer een titelwaardige bolide levert aan haar coureurs. Hoe verder je namelijk afzit van de maximale hoeveelheid downforce, hoe minder je op de limiet zit en hoe minder de banden op de limiet zitten."

"Als je een hele snelle auto hebt (en dus wel op de limiet zit, red.), dan weten exceptionele coureurs er vaak meer uit te persen. Als je een middelmatige bolide hebt, dan wordt het makkelijker om alles eruit te halen, want het is slechts een middelmatige bolide."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team