Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italië bedankt 'Max, Max, Max, super Max': "Deze pole werd je aangeboden door Verstappen"

Voor het eerst in een lange tijd zien we weer een Ferrari op de eerste startplek. Daar was echter wel een straf voor Verstappen voor nodig. In Italië gloort er een minimaal beetje hoop. Dankje Max!

Het is Charles Leclerc die op zondag vanaf de poleposition start. Hij pakte P2 in de kwalificatie, maar door een straf voor Max Verstappen, die de snelste was op vrijdag, krijgen de Italiaanse media plots hoop. Kan het dit weekend gebeuren? Men bedankt in ieder geval de Red Bull-coureur en zijn team voor de kans. De grootste sportkrant van Italië, de Gazzetta dello Sport , kopt op zaterdagochtend dan ook groot: "Rood hoopt weer. Ferrari staat vooraan!" "De pole werd Leclerc aangeboden door Verstappen. De Nederlander was 0,8 seconden sneller, maar pakt een straf. Ook op vrijdag was hij weer met afstand de sterkste, maar hij moet vanaf P6 vertrekken op zondag. Het gat met Verstappen, ofwel het gat met 'Max, Max, Max, super Max', wordt steeds groter. Daarachter is het een gevecht voor P2. Dit weekend lijkt het aan Ferrari te zijn en niet Mercedes of McLaren. Leclerc zei na de kwalificatie niet voor niets realistisch dat Red Bull te sterk zou zijn op Spa. Beide Ferrari-coureurs staan er in ieder geval, klaar om te profiteren als het moment komt."

Illusie

De Corriere dello Sport denkt echter dat het slechts een illusie is dat er van de straf van Verstappen geprofiteerd kan worden. De fenomenale Nederlander is momenteel simpelweg te goed, zo schrijft het medium. "Leclerc heeft hoop door de gridstraf van Verstappen. Een gek idee, dat misschien een illusie is voor Leclerc en Vasseur. Waarom? Door het enorme verschil in de kwalificatie met Verstappen over een ronde. Meer dan acht tienden van een seconde... Daar ligt ook het verschil: Max weet het eruit te halen waar anderen dat niet lukt. Max weet te improviseren op de lastige momenten, ditmaal door een fenomenale middelste sector. Toch is er door zijn straf wat hoop bij Ferrari."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel