Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media fileren zwak Ferrari, vrezen ‘kannibaal’ Verstappen

In Italië is met verbazing gereageerd op de vroege uitschakeling van Ferrari in Canada. De Italiaanse kranten zijn niet bepaald mals voor de Scuderia en vrezen een nieuwe masterclass van 'kannibaal' Verstappen.

Leclerc qualy Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was totaal onverwacht, de uitschakeling van het volledige team van Ferrari in Q2. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz kwamen niet door het tweede deel van de kwalificatie en kunnen zich dus gaan voorbereiden op een inhaalrace. Bij de Italiaanse media is het ongeloof over de prestaties van Ferrari groot. Maar de kranten zagen ook een schitterend gevecht om poleposition. 

"Ferrari een flop, dit doet pijn," aldus La Gazzetta Dello Sport. "Wat een problemen met de banden en Russell die Verstappen verslaat. De Ferrari was op zaterdag veel te langzaam. In de loterij van Montreal kwam er een totaal onverwachte pole voor Russell. Onwaarschijnlijk maar waar, beide heren reden precies dezelfde tijd. Daarachter staan echter ook direct de twee McLarens. Ferrari pakte geen nieuwe set softs en kwamen daardoor niet in het Q3 gedeelte terecht, en dat leverde een boze Leclerc op. Nu moeten we kijken op zondag of Russell 'de kannibaal' ook kan verslaan. Bij Red Bull slaat men ondertussen alarm want bij enkele onderdelen heeft men met problemen te kampen."

Ook bij Corriere dello Sport zagen ze een zeer tegenvallend Ferrari: "Van de vreugde naar het debacle van Montreal. Wat een teleurstelling voor Ferrari in Canada. Na de prachtige overwinning in Monaco belandde men nu in deze kwalificatie sessie. In de beslissende fase was men simpelweg niet snel genoeg. Vooraan kwam er wel een verrassing in de naam van George Russell die de pole pakte, maar wel in precies dezelfde tijd als Verstappen. Russell zal proberen Verstappen achter zich te houden maar dat gaat niet eenvoudig worden. Daarnaast nam Ricciardo op de zaterdag nog revanche op de harde woorden van Villeneuve eerder dit weekend."

Bij Corriere della Sera gaan ze zelfs nog wat verder. De krant spreekt zelfs van een crisis: "Wat een flop van Ferrari! Een slechte afstelling bracht Sainz én Leclerc in de problemen. In een crisis wel te verstaan. De Scuderia slaagde er niet in om de banden aan de praat te krijgen. In twee weken tijd is alles veranderd voor Ferrari. Op het circuit in Canada kan op de zondag echter nog altijd alles gebeuren en dus maakt Ferrari nog altijd kans om dingen recht te trekken."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"