Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2023

Italiaanse media in mineur: "Verstappen gaat domineren tot en met Abu Dhabi"

De Italiaanse media staan bepaald niet te juichen na de eerste Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Ook zij zijn er al helemaal uit nu Ferrari niet thuis geeft: Max Verstappen zal tot en met het einde van dit seizoen domineren.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de woorden van de Corriere dello Sport klinkt misschien wel de meeste wanhoop door als het gaat over Ferrari: "Waar te beginnen?", zo stelt men de vraag, doelend op een uitganspunt van waaruit te werken valt voor de Scuderia. "Ze kunnen niet bouwen op een snelle racepace, kunnen niet bouwen op een goede kwalificatiepace een ook niet op een goede betrouwbaarheid."

"Als Ferrari niet snel reageert, wordt het heel lastig, want Verstappen is al vertrokken. Hij gaf de regie het nakijken door in zijn eigen categorie buiten de F1 te opereren."

La Gazzetta dello Sport struikelt eveneens over de gebrekkige betrouwbaarheid en vreest al voor eerste gridstraffen: "De schok is groot voor Ferrari, aangezien Leclerc in Saoedi-Arabië al tegen zijn eerste penalty aan kan lopen met de motoronderdelen die wel of niet vervangen moeten worden tijdens dat weekend."

Het is een analyse die niet klopt, want Leclerc kan val alle onderdelen zeker nog één exemplaar aanspreken zonder een straf te krijgen, maar het geeft wel aan hoezeer de paniek er nu al weer is. De krant is blij dat een groot deel van de Italiaanse fans naar Sky Italia keken en niet naar ESPN, waardoor pijnlijke woorden de fans bespaard bleven.

"Brundle riep bij ESPN dat hij voor zijn gevoel naar de Schumacher-jaren bij Ferrari zat te kijken, met dat verschil dat de dominante auto nu blauw is in plaats van rood. Verstappen en Red Bull zijn van een andere categorie. Dat is niet eens het verdict van de fans of van welke commentator dan ook, maar van Charles Leclerc, nota bene de coureur die de eerste concurrent van Verstappen zou moeten zijn. Maar voor nu lijkt het erop dat Verstappen tot en met Abu Dhabi gaat domineren."

'Van de buitencategorie', zo noemt de Corriere della Sera het optreden van Verstappen: "We kunnen de Red Bull al wel neerzetten op het plekje dat gereserveerd is voor de wereldkampioen. De andere teams kunnen dan wel onderlinge duels met elkaar uitvechten."

"De publicatie verspilt weinig inkt aan Ferrari. "De betrouwbaarheid is daar een nachtmerrie", zo schrijft men, om het daarna opnieuw weer over Verstappen te hebben. "Nog vijf zeges en hij staat op gelijke hoogte met Ayrton Senna", een opmerking waarmee de krant doelt op het totaal aantal overwinningen van 41.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'